Ankara merkezli dolandırıcılık operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Ankara merkezli dolandırıcılık operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Ankara merkezli 4 ilde "Nitelikli Dolandırıcılık-Resmî Belgede Sahtecilik" suçlarına karşı yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ankara Gölbaşı ve Sincan başta olmak üzere, Mersin, Adana ve Kayseri illerinde Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince yürütülen soruşturma kapsamında eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 14 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nitelikli Dolandırıcılık-Resmî Belgede Sahtecilik suçlarından yürütülen soruşturmada, şüphelilerin kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirme vaadiyle mağdur ve müştekilerden haksız menfaat temin ettikleri tespit edilmiştir.

12 Ekim 2021 günü 14 şahıs hakkında Ankara merkezli Gölbaşı, Sincan, Mersin, Adana ve Kayseri illerinde arama, yakalama ve gözaltı kararı verilmiş, şüphelilerin yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucu 14 şüpheli yakalanmış, yakalanan şüphelilerin yapılan ev aramalarında; üzerlerinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait sembol, logo ve antet bulunan çok sayıda sahte atama listeleri ele geçirilmiş, şüpheli 1 şahıs Cumhuriyet Savcısı talimatı ile emniyetten serbest bırakılmış, 13 şüpheli 15 Ekim 2021 tarihinde adli mercilere sevk edilmiş, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile 7 şüphelinin adli kontrol altına alınmalarına, 2 şüphelinin konutu terk etmemelerine, 4 şüphelinin tutuklanmalarına karar verilmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.