Ankara ve İstanbul'da oyların sayımına ilişkin yeni gelişmeler

Ankara ve İstanbul'da oyların sayımına ilişkin yeni gelişmeler

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, kentte Büyükçekmece ilçesi hariç, tüm oyların sayımına ilişkin YSK'ya itirazda bulundu. AK Parti'nin Ankara'da 13 ilçe için yaptığı başvur ise YSK tarafından reddedildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da Büyükçekmece ilçesi hariç, tüm oyların sayımına ilişkin YSK'ya itirazda bulunduklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Yavuz, "Büyükçekmece hariç, tüm oyların sayımına ilişkin talebimizi reddeden İl Seçim Kurulu kararlarına karşı bugün YSK'ya itiraz ettik. Büyükçekmece'de ise seçimin iptaliyle ilgili bir talebimiz var." dedi.

Yavuz, başka bir paylaşımında şunları kaydetti: "İstanbul'un 4 ilçesinde (Çatalca, Silivri, Maltepe ve Çekmeköy) tüm oylar, 2 ilçenin sadece ikinci ilçe seçim kurullarında (Kartal ve Ataşehir) oyların tamamı, kalan tüm ilçelerde sadece geçersiz oylar sayılıyor."

"Oyların yüzde 95'i arkada duruyor"

Bir diğer paylaşımda ise CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun "Tüm oylar sayılsa bile fark 18-20 bin olur" sözlerini hatırlatan Yavuz, "Oysa geçersiz oyların yüzde 70'i, tüm oyların ise henüz sadece yüzde 5'i sayılmasına rağmen fark 15 bin 987'ye indi. Daha oyların yüzde 95'i arkada duruyor." ifadelerini kullandı.

Ankara'daki itiraza ret

Öte yandan AK Parti, İl Seçim Kurulu'nun oyların sayımını ret kararına karşı YSK'ya itiraz etti.

Yaşanan bu gelişmenin ardından YSK AK Parti'nin Ankara'da 13 ilçe için yaptığı başvuruyu reddetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.