Annelerin feryadına destek vermek tarihi bir sorumluluktur

Annelerin feryadına destek vermek tarihi bir sorumluluktur

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Ahmet Akgül, “Çocuklarını isteyen annelerin feryadına karşılık ve destek vermek tarihi bir sorumluluktur.” dedi.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemleri sürerken, toplumun çeşitli kesimlerinden ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yapılan destek ziyaretleri artarak devam ediyor.

Merkezi Mardin’de bulunan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, annelere destek vermenin tarihi bir sorumluluk olduğunu belirtti.

USTAD Başkanı Akgül, “Örgüte katılan çocuklarını istemek bir yana, PKK tarafından öldürülen yakınlarının cesetlerini bile istemekte zorlanan bölge insanına rağmen ‘Çocuklarımızı İstiyoruz’ şeklinde annelerin eylemlerine sahne olmuştu. Bugün geldiğimiz noktada bu talep daha net dile getirilmeye başlanmıştır. Bölge halkı, kendisine destek verdiği siyasi hareketin PKK ile olan bağlarını kopartıp legal siyasete yönelmesine dair umutları umutsuzluğa dönüşmüş ve Diyarbakır HDP il binasının önünde ‘Çocuklarımızı İstiyoruz’ diyen annelerin açık isyanına dönüşmüştür. Sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin ve siyasi parti temsilcilerinin bu annelerin feryadını karşılıksız bırakmaması ve tarihi bir duruş sergilemesi gerekmektedir. Bu duruş, ne Kürtlere, ne de kardeşliğe karşı bir duruş değildir. Bu duruş analar ağlamasın, yürekler dağlanmasın duruşudur. Bu duruş terörle iç içe siyaset yapan muhatapların çocuklar üzerinden oynadığı oyunun tehlikeli bir oyun olduğunu net bir dille bildiren insani bir duruştu.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.