Antalya Kudüs Platformu: Mavi Marmara vicdanlardaki ortak ruhu ortaya çıkardı

Antalya Kudüs Platformu: Mavi Marmara vicdanlardaki ortak ruhu ortaya çıkardı

Antalya Kudüs Platformu'nun Mavi Marmara gemisi şehidleri anısına düzenlediği basın açıklamasında, Mavi Marmara gemisinin; mazlumiyetin, yalnızlığın, direncin, korkusuzluğun ve zulme başkaldırının sembolü olduğu vurguladı.

Siyonist işgalcilerin Gazze'deki ablukasını kırmak için 2010 yılında "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" sloganıyla yola çıkan ve uluslararası sularda saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde şehid olanlar, şehadetlerinin 11'inci yıldönümünde basın açıklamaları ve özel etkinliklerle anılmaya devam ediyor.

Mavi Marmara şehidlerini anmak için Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamayı, Antalya Kudüs Platformu Sözcüsü Mehmet Yıldırım okudu.

Açıklamasına, Hud Suresi 38'inci ayetin mealiyle başlayan Yıldırım, "Ey israiloğulları, ortak atamız Nuh Aleyhisselam'dan beri dünya tarihinde gemilerin nasıl iz bıraktığını siz de çok iyi bilirsiniz. Nuh Aleyhisselam gemisinin, Titanic gemisinin ve Mavi Marmara gemimizin hala seyrettiğini, dünyaya kendi mesajını vermekte olduğunu bilirsiniz. Nuh Aleyhisselam'ın gemisi inancın, Titanic azgınlığın, Mavi Marmara da mazlûmiyetin, yalnızlığın, direncin, korkusuzluğun ve zulme başkaldırının sembolü olduğunu bilirsiniz." dedi.

"Mavi Marmara vicdanlardaki ortak ruhu ortaya çıkardı"

Açıklamada Yıldırım, "Bu gemiler yüzüyor, insanlığa daimî mesajlarını vererek yüzüyor, dimağlarda bıraktıkları izlerle yüzüyor. Son gemi olan Mavi Marmara'ya ise sizler ve bizler yaşarken şahid olduk. Çağa tanıklığını bu yüzyılda yaptı. İnsanlığın ve merhametin ne demek olduğunu insanlığa anlattı, insanların vicdanındaki ortak ruhu ortaya çıkardı. Dünyayı zalimler ve mazlumlar olarak tekrar harmanladı. Herkes kendi tarafını tayin etti, halâ da tayin etmeye devam ediyor. Biz Antalyalılar olarak da bu gemiye ev sahipliği yaptığımız için ne kadar bahtiyar olduğumuzu anlatamayız." ifadelerine yer verdi.

"Siyonist işgal rejimi Gazze'yi abluka altında tutmaya devam ediyor"

Filistinlilerin verdiği mücadelenin işgalcileri ateşkese zorladığını kaydeden Yıldırım, "Bu gemi bir taraftan yüzerken, diğer taraftan da israil Gazze'yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye, Müslüman liderleri hukuksuzca tutuklamaya, Mescid-i Aksa'yı taciz ve işgal etmeye devam ediyor. Filistin'in resmen işgali olan 14 Mayıs 1948 yılının 73'üncü yılında, yani bundan 15 gün önce Filistinli kardeşlerimizin verdiği mücadele ise bir Mavi Marmara kadar destansıdır. Bu cengâver kardeşlerimizi cân-ı gönülden destekliyor, yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bundan 11 sene önce dünyanın 35 farklı ülkesinden 700 gönüllünün katıldığı küresel vicdanın sesine karşı israilin giriştiği bu korsanlık nedeniyle, 10 kardeşimiz şehid olurken, 50'den fazlası da yaralanmıştı. Aradan geçen zamana rağmen Mavi Marmara dünya gündeminden hiç düşmediği gibi mağdurların yürüttüğü mücadele, önümüzdeki dönemde de gündemde kalacağını göstermiştir." şeklinde belirtti.

Açıklamanın ardından Mavi Marmara şehidlerinin fotoğraflarının asılı olduğu 11 gezi teknesiyle Akdeniz sularında konvoy yapıldı.

Etkinlik, yapılan dua ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.