Antalya Valisi: Virüse rağmen Antalya’nın yaş sebze, meyve ihracatı artıyor

Antalya Valisi: Virüse rağmen Antalya’nın yaş sebze, meyve ihracatı artıyor

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy koordinesinde video konferans sistemiyle gerçekleşen 'Antalya Coronavirus Süreci Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda, Coronavirus problemi başladığında en yüksek riskli olarak gösterilen iki ilden birisinin Antalya olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Antalya’nın riskli gösterilmesinin sebebi Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olmasıydı. Ama bugün geldiğimiz noktada Allah’a hamd olsun Antalya’da bu süreci bütün taraflarıyla beraber başarılı bir şekilde yürüttük." dedi.

Coronavirus'un insan sağlığı kadar şehirdeki ekonomik hayatı da olumsuz etkilediğine dikkat çeken Karaloğlu, “Antalya’da taşıyıcı sektör turizmdi. Büyük oranda kepenk kapatmak zorunda kaldık. Turizmle birlikte Antalya’daki diğer başat sektör tarımdı. Biz bu süreçte tarıma hiçbir kısıtlama getirmedik. Çiftçimizin ekimi, biçimi, hasadı ve pazarlamasıyla ilgili hiçbir kısıtlama getirilmeden Antalya hem Türkiye’yi hem dünyayı beslemeye devam etti. Bu sene Antalya’da ocak, nisan döneminde yapılan yaş sebze meyve ihracatı miktar bakımından yüzde 27 değer bakımından da yüzde 24 arttı. Virüse rağmen Antalya’nın yaş sebze meyve ihracatı artıyor, artmaya da devam edecek. Şu anda virüsten en az etkilenen sektör tarım sektörü oldu.” ifadelerini kullandı.

Turizm sektörünün toplu olarak kepenk indirmesiyle birlikte Antalya’da işini kaybeden çok sayıda vatandaş olduğunu belirten Karaloğlu şunları söyledi:

“Antalya’mızda 20 bin iş yeri kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Yüzde doksanının incelemeleri tamamlandı. Antalya'da 148 bin 974 işçimizin kısa çalışma ödeneği ödemeleri kimlik ve iban numaralarının son rakamlarına göre ödenmeye başladı. Yaklaşık 2 bin firmanın incelemesi devam ediyor. Bizim tahminimiz bu süreçte 150-155 bin kişi Antalya’da kısa çalışma ödeneğinden istifade etmiş olacak. 6 bin 61 kişi de işsizlik ödeneğinden istifade etti. Şu anda Antalya elindeki başvuruların yüzde 90’dan fazlasını sisteme girerek Türkiye’deki en başarılı il olarak birinci sırada."

Maske dağıtımı konusunda da en düzenli çalışan illerden bir tanesinin Antalya olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, “Şu ana kadar eczaneler aracılığıyla 5 milyon 650 bin vatandaşımıza maske ulaştırdık. 4 milyon maske de ulaştırılmaya devam ediyor. Ulaşan ve ulaştırılmaya devam eden 9 milyon 650 bin maske eczaneler üzerinden 60 bin 711 maske PTT aracılığıyla vatandaşımıza ulaştırıldı. Yine on işçiden fazla çalışanı olan işletmelere 807 bin adet maske ulaştırdık. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyaçları için milli eğitim müdürlüğümüze bağlı meslek liselerimizde günde 40 bine yakın maske üretiyoruz.” dedi.

İLKHA


Antalya Valisi: Virüse rağmen Antalya’nın yaş sebze, meyve ihracatı artıyor

Antalya Valisi: Virüse rağmen Antalya’nın yaş sebze, meyve ihracatı artıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler