Antalya'da açıkta alkol içilmesi yasaklandı

Antalya'da açıkta alkol içilmesi yasaklandı

Antalya'da çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesi valilik kararıyla yasaklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin valilik kararıyla yasaklandığı belirtildi.

Suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi mahallin en büyük mülki amirinin ödev ve görevleri arasında olduğu hatırlatıldı.

Bu bağlamda, il sınırları içerisinde açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, karayollarında, herkese mahsus yerlerde veya piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda, ibadethaneler ile terk edilen ve kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM'leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri ve benzeri ile nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin yasaklandığı belirtildi.

Karara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesini ihlalden işlem uygulanacağına dair valiliğin izniyle karar alındığı ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.