​Antalya’da Hazreti Ali’yi anma etkinliği düzenlendi

​Antalya’da Hazreti Ali’yi anma etkinliği düzenlendi

​Peygamber Sevdalıları Vakfı Antalya Temsilciliği önceliğinde “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” temasıyla Hazreti Ali’yi anma etkinlik düzenlendi.

Antalya’da faaliyet yürüten Peygamber Sevdalıları Vakfı Antalya Temsilcisi Antalya Umut, Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (Umut-Der) önceliğinde “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” temasıyla Hazreti Ali’yi konu alan etkinlik düzenlendi.

Yoğun bir katılım ile Antalya Kepez Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; âlim ve kanaat önderleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Zekeriya Şahin’in yaptığı ve Rasim Karabulut'un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Osman Yıldırım'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

İnsanlığın asr-ı saadetin kaynağından beslendikçe ilerlediğini, medenileştiğini ve adalet çizgisi üzerinde yol aldığını söyleyen Yıldırım, “Peygamber âşıkları programımıza hoş geldiniz. Peygamberi bizlere tanıtan değerli şahsiyetler O’nu (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) görüp O’nu (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) tanıyan ve O’na (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) tabi olan mübarek şahsiyetlerdir. Malumunuz önceki senelerde de kasım ayı gelince biz sahabe ayını kutluyorduk. Sahabe ayında mutlaka bir sahabeyi zikrediyoruz. Hazreti Ebubekir (Radiyallahu Anh), Hazreti Ömer (Radiyallahu Anh), Hazreti Osman (Radiyallahu Anh) ve bu sene de Allah-u Teâlâ nasip ederse Hazreti Ali (Radiyallahu Anh) işleyeceğiz.” dedi.

Sahabeler yolumuzu aydınlatan yıldızlar olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu sebeple Peygamber Sevdalıları ‘Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar’ temasıyla sahabe hayatlarını işlemektedir. Bu yıldızlardan biride Hazreti Ali (Radiyallahu Anh)’dır. İnşallah bu programımızda Hazreti Ali’nin (Radiyallahu Anh) şahsiyetini ve İslam davasındaki yerini birlikte hatırlamaya çalışacağız ki, Allah’a (celle celaluhu) iman Peygambere (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) iman, itaat, vefa, fedakârlık ve takvayı yaşayanlardan öğrenelim. Çünkü onlar birebir Peygamber’den (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yani kaynağından almışlardır. Ayetler nüzul oldukça yaşamı, ibadeti, hayatı, Peygamber’den (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) almışlardır. Yokluk ve sıkıntılar içerisinde tam bir teslimiyet ile Allah’a (celle celaluhu) ne şekil kulluk görevlerini yerine getirmişler inşallah onu öğreneceğiz.” ifadelerini kullandı.   

Açılış konuşmasının ardından Umut İlahi Grubu sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden program, Hazreti Ali’nin hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra kürsüye gelen Yusuf Tutak Hoca Hazreti Ali’nin hayatından kesitler sunarak o dönemde yaşan fitnelerin şimdi de yaşandığına dikkat çekti.

Müslümanlar arasında yaşanan savaş olan Cemel Vakasını ve yaşananları anlattıktan sonra Tutak, “Hazreti Ali (Radiyallahu Anh) senden binlerce yıl sonra sesleniyoruz. Keşke sen şu anda sağ ve yanımızda olaydın da Filistin’in, Myanmar’ın, Doğu Türkistan’ın ve Mısır’ın başını okşasaydın tıpkı Talha’nın başını okşadığın gibi. Hazreti Ali (Radiyallahu Anh) o gün fitne fesadı çıkaranlar bugün yine çıkardılar. Bugün İslam ümmetinin hali perişan bir durumdadır. Abdurrahman İbn Mülcem diye bir adamı Hazreti Ali’yi (Radiyallahu Anh) öldürmek için ayarlandılar. Ramazan’ın 17’si (Bedir Savaşı’nın yıldönümü) yıllardır hasretle beklediği şahadet onu camiye giderken karşıladı. Hazreti Ali’yi (Radiyallahu Anh) şehit eden Abdurrahman İbn Mülcem o kadar ibadet ediyordu ki anlı ve dizleri namazdan dolayı nasır bağlamıştı. Haricilerin zihniyeti bu, bugünde buna benzeyen zihniyetler var.  Hazreti Ali (Radiyallahu Anh) şehit edildiğinde son cümleleri ‘Kâbe’nin Rabbine ant olsun ki ben kazandım’  oluyor. 63 yıllık bir ömrü şahadetle noktaladı. Rabbim cümlemizi Hazreti Ali’den (Radiyallahu Anh) ders alan günümüzün Ali’si olanlardan eylesin bizleri.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmadan sonra Mehmet Cavit Yıldız seslendirdiği şiirle devam eden program Rasim Karabulut'un yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler