Antalya'da hortum otobüsü devirdi: 12 yaralı

Antalya'da hortum otobüsü devirdi: 12 yaralı

​Antalya Havalimanında oluşan fırtına ve hortum nedeniyle 2 otobüs ve minibüsün devrilmesi sonucu 12 kişi yaralandı. Olay anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Antalya'da 3 gündür etkili olan şiddetli yağış, fırtına ve hortum nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayboldu onlarca kişi yaralandı. Ayrıca bölgedeki seralar, tarım arazileri, araçlar ile bazı binalar da zarar gördü.

Şiddetli yağış, fırtına ve hortum Antalya'da bugün de etkisini gösterdi. Antalya Havalimanında oluşan fırtına ve hortum nedeniyle 2 otobüs ve minibüsün devrilmesi sonucu 12 kişi yaralandı. Olay anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Antalya Havalimanında oluşan hortumun verdiği hasarları yerinde inceleyip  basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı.

Bugün saat 10.50 sıralarında Antalya Havaalanını da içine alacak şekilde 133 kilometre/saat hızında güney yönlerinden esen bir fırtına ve hortum oluştuğunu belirten Karaloğlu, bunun sonucunda 2 otobüs, bir minibüs ve 2 uçak merdivenin devrildiğini ifade etti.

12 kişi yaralandı

2 uçakta ve bir polis helikopterinde kısmi hasarlar oluştuğunu aktaran Karaloğlu, "Havaalanında özellikle yolcu otobüslerindeki yolcularımızın da içerisinde bulunduğu 12 yaralı havaalından hastanelere sevk edildi. Bunların içerisinde hayati tehlikesi olan yok." dedi.

"Sağanak yağışlar yarın daha düşük hızlı rüzgarlarla devam edecek"

Şu anda Antalya Havaalanının hem geliş hem de gidiş yönünde hava trafiğine açık olduğunu söyleyen Karaloğlu, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden ve Havaalanı Meteoroloji Müdürlüğünden almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda şu anda havanın ağır kısmının geçtiğini, Antalya'nın doğusuna doğru fırtınanın devam ettiğini, Antalya'nın doğu ilçelerine Serik , Manavgat ve Alanya bölgelerinde yağışın devam edeceğini ama Antalya merkezde ve batısında bugün ve yarın sağanak yağışların daha düşük hızlı rüzgarlarla devam edeceğini ifade edebiliriz. " diye konuştu.

"Vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz uyarılarımızı dikkate alsın"

Vatandaşlara seslenen Karaloğlu, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden aldığımız uyarıları valiliğin sitesinde ve sosyal medya hesaplarında hızlıca vatandaşımıza duyuruyoruz.  Vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz bu uyarılarımızı lütfen dikkate alsınlar ki mal ve can kayıpları olmadan bu süreci hep beraber yönetebilelim." çağrısında bulundu.

"Hasarları gidermeye çalışıyoruz"

Karaloğlu, şunları kaydetti: "Kentte, vatandaşımızın oluşan hasarını, zararını Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber bütün arkadaşlarımız şu anda sahada. Hasarları gidermeye çalışıyoruz. Özellikle enerji nakil hatlarında oluşan hasar dolayısıyla Muratpaşa, Aksu, Finike ve Kumluca ilçelerimizde kısmi olarak enerji veremediğimiz bölgeler var. Şu anda enerji şirketimizin enerji verme noktasında yoğun çabası var. Yer yer ağaç, direk devrilmeleri dolayısıyla mahalle aralarında kapanan yolları büyükşehir belediyemizin ekipleri hızlıca açmaya çalışıyor."

Erdoğan, Türel'den bilgi aldı

Karaloğlu, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i telefonla arayarak meydana gelen hadiseler hakkında bilgi aldığını aktardı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.