Antalya’da Hz Ebubekir’i anma programı

Antalya’da Hz Ebubekir’i anma programı

Peygamber Sevdalıları Platformu Antalya Koordinatörlüğü tarafından Hz Ebubekir’i anma ve anlama programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Antalya Koordinatörlüğü, Kasım ayının “Sahabe Ayı” olarak ilan edilmesi ardından Hz Ebubekir’i anma ve anlama programı düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Kasım ayını “Sahabe Ayı” olarak ilan etmesi çerçevesinde Antalya’da Hz. Ebubekir’i anma ve anlama programı düzenlendi. Platformun Antalya Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen programa, Yusuf Tutak Hoca konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Yusuf Tutak, Hz Ebubekir’in hayatından kesitler sundu.

“Hz Ebubekir günümüz Müslümanlarına rol model olan bir sahabedir”

Hz. Ebubekir’in (ra) günümüz Müslümanlarına rol model olan bir sahabe olduğunu belirten Tutak, özellikle sosyal yaşamda ve ibadetler konusunda Hz Ebubekir’in (ra) Müslümanlara hayatıyla örnek olduğunu söyledi.

Hz Ebubekir’in evinin avlusunda hıçkıra hıçkıra namaz kıldığını ve müşriklerin bile bundan etkilendiği bu yüzden namazına izin vermediklerini belirten Tutak, şöyle konuştu: “Bir gün Resulullah bir gün sabah namazında sahabelere döndü ve sordu; bugün aranızda oruç tutan var mı? Herkes birbirine baktı ve sadece bir kişi el kaldırdı Hz Ebubekir ben ya Resulullah. Resulullah tekrar sahabelere dönerek bugün aranızda hasta ziyaret eden var mı? Yine aynı ses ben ya Resulullah. Hz Peygamber sorularına devam etti hanginiz bugün bir cenazenin teşrikinde bulundu? Yine aynı ses ben Ya Resulullah. Hz Peygamber son olarak cemaate dönerek bugün bir yoksulu doyuran var mı aranızda yine aynı ses ben Ya Resulullah dedi. Ve Hz Peygamber Ebubekir’e baktı şöyle buyurdu bu dört hasleti bir günde kendisinde barındıran muhakkak cennete girer buyurdu.” (Necmi Durmazer - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler