Antalya’da Hz. Ömer’i anma ve anlama etkinliği

Antalya’da Hz. Ömer’i anma ve anlama etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformunun, Kasım ayını “Sahabe Ayı” olarak ilan edilmesi nedeniyle Antalya Koordinatörlüğü tarafından Hz Ömer’i anma ve anlama programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Kasım ayını Sahabe Ayı olarak ilan etmesi çerçevesinde Antalya’da Hz. Ömer’i anma ve anlama programı düzenlendi.

Platformun Antalya Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen programa, Yusuf Tutak Hoca konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Yusuf Tutak Hoca günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında, Hz Ömer’in hayatından kesitler sundu.  

Hz Ömer’in Müslüman olmasında bir sürü ibret verici dersler olduğunu belirten Tutak, Hz Ömer’in peygamberi öldürmeye giderken O’nda dirildiğini belirterek, Hz Ömer’in İslam’a girişiyle Müslümanların güç ve moral kazandığını ifade etti.  

Konuşmasının devamında Hz Ömer’in çok basiretli ve ileri görüşlü olduğunu belirten Tutak, Hz. Ömer’in bu yönüyle diğer sahabelerden ayrıldığını belirtti.

Hicretin 5, yılında İfk hadisesi ile ilgili Hz Peygambere tavsiyesinin takdire şayan olduğunu belirten Tutak , “İfk hadisesinde atılan iftiradan dolayı perişan hale gelen Allah Resulü sahabeleri ile istişarede bulunuyor. En son Hz. Ömer’e gider ve ‘ne yapayım Ey Ömer?’ diye sorar. Bunun üzerine Hz Ömer, ‘ Ey Allah’ın Rasülü! Bir gün mescitte bize namaz kıldırıyordun. Birden terliğinin tekini çıkarıp kenara koydun. Biz de bir terliğimizin birini çıkarıp kenara koyduk. Namazdan sonra neden böyle yaptığımız sorduğunda, ‘sen öyle yaptığın için biz de yaptık’ dedik. Bunun üzerine, ‘Cebrail bana gelerek terliğimin üzerinde necaset olduğunu söyledi’ dedin. Allah eğer senin terliğinin üzerindeki necasetten ötürü sana elçi gönderiyorsa, bugün senin namusuna dil uzatılmış, onun için mi elçi göndermeyecek?’’ diyor. Ve çok geçmeden Allah (cc) bu konu ile ilgili ayetleri gönderiyor. ‘’ dedi.

Hz Ömer’in adalet timsali olduğunu söyleyen Tutak ayrıca birçok yeniliğe de öncülük ettiğini belirterek, Hz. Ömer’in İslam devletinin yüz ölçümünü hesaplattığını,  düzenli ordu  ve düzenli şehirleri kurdurduğunu, devlet hastaneleri yaptırdığını, ilk olarak Hicri takvimi yürürlüğe koyduğunu, ayrıca Hz. Ömer’in hayatının tüm yönleriyle dikkatle incelenmesi gerektiğini belirtti.

Program Umut İlahi Grubunun seslendirdiği ezgiler ve yapılan duanın ardından son buldu.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.