Antalya'da Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Antalya'da Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehid olması nedeniyle Antalya'da gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra İslami STK'larca kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

2013 yılından bu yana zindanda bulunan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehid olması nedeniyle Antalya İl Müftülüğü tarafından öğle namazından sonra Muratpaşa Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazından önce Mursi başta olmak üzere İslam davası uğruna şehid olan şahsiyetler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan tarafından kıldırılan cenaze namazında, İslam ülkesinde emperyalistlerin zulmü altındaki Müslümanların kurtuluşu için dualar edildi.

Cenaze namazı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Abdurrahman Türk ile başkan yardımcıları, Antalya Umut Derneği Başkanı Osman Yıldırım, Antalya İHH Başkanı Mehmet Yıldırım, STK temsilcileri ile Antalyalı vatandaşların yoğun katılımıyla eda edildi.

Gıyabi cenaze namazının ardından, Antalya'daki İslami STK'lar tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında; siyasi parti il başkanları da hazır bulundu.

Basın açıklamasında sık sık tekbirler getirilip sloganlar atıldı.

STK'lar adına basın açıklamasını Akdeniz Dayanışma Platformu Sözcüsü Mehmet Yıldırım okudu. Yıldırım, Mısır'ın ilk ve tek meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, yapılan sistematik işkence ve ihmaller yüzünden şehid olduğunu söyledi.

Basın açıklamasında Sisi'ye seslenen Yıldırım, Mısır'ın meşru liderinin Mursi olduğunu ve hep de öyle kalacağını dile getirerek bu olayda, Amerika ve siyonist işgal rejimi kadar Suudi rejiminin de parmağının olduğunu kaydetti ve bu yaptıklarının karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.