Antalya'daki İslami STK'lardan şehitler için gıyabi cenaze namazı

Antalya'daki İslami STK'lardan şehitler için gıyabi cenaze namazı

Antalya'da 'Mazlumlarla Dayanışma Platformu' adı altında bir araya gelen STK'lar, son günlerde Kobani'yi bahane ederek İslam'a ve Müslümanlara karşı vahşi çetelerce yapılan saldırıları basın açıklamasıyla kınadılar.

ANTALYA - Antalya’da ‘Mazlumlarla Dayanışma Platformu’ adı altında bir araya gelen İslami STK mensupları, Merkez Muratpaşa Camiinde Cuma namazının ardından PKK/HDP ve yandaşları tarafından vahşice katledilen şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra,  yürüyerek kapalı Yol Havuz başına gelerek bir basın açıklaması yaptı.


Platform adına basın açıklamasını  İHH Antalya temsilcisi Mehmet Yıldırım okudu.


Yıldırım açıklamasında, “Kobani’de İŞİD ile PYD güçleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle, destek olma  bahanesiyle,  HDP yöneticilerinin yandaşlarını sokağa inme  çağrısı yapmasının ardından, başta doğu illeri olmak üzere bir çok şehirde,  gösteri adı altında terör  estiren  PKK çetelerinin saldırıları  sonucunda  çok sayıda masum insan hayatını kaybetmişti.


İŞİD’i  bahane ederek ambulanslara ve belediye otobüslerine parti ve dernek binalarına Kur’an kurslarına, camilere, dershanelere, sivillere ait araçlara ve iş yerlerine saldıranlar, özellikle İslami kimliği ile öne çıkan yapılara ve şahıslara saldırarak İŞİD’in yaptığı eylemleri beğenmeyenler İŞİD’ten daha kötüsünü insanlığa reva görmüşlerdir.


Bilinmesi gerekir ki, İslami kimliğe nefret besleyen hiçbir düşüncenin, Kürt halkına verebileceği bir şey bulunmamaktadır. Saldırganların  İŞİD’ten daha vahşi davranmalarının, 16 yaşındaki Yasin Börü’nün başını taşla ezmelerinin, benzin döküp yakmalarının izahını kamuoyuna yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde vahşiliklerini kabullenmek zorundadırlar.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.