Antalya’nın Kumluca ilçesinde şehitleri anma etkinliği düzenlendi

Antalya’nın Kumluca ilçesinde şehitleri anma etkinliği düzenlendi

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Umut-Der tarafından Şubat ayı münasebetiyle şehitleri anma programı düzenlendi.

Antalya’nın Kumluca İlçesinde Umut-Der Kumluca Şubesi tarafından “Şubat ayı şehitlerini anma” programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Umut İlahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam etti. Molla Cemal Çınar Hocanın Şehitlik ve Şehadet üzerine yaptığı konuşmada duydu dolu anlar yaşandı.

Şehitleri bir binanın kolonlarına benzeten Çınar hoca, “Bir binanın yüksekçe ayakta durabilmesi için kirişlerin olması gerekiyorsa ümmet binasının ayakta durabilmesi ve ihya edilmesi içinde canların feda edilmesi gerekiyor. İşte Şehitlik ve Şehadet budur.” dedi.

Konuşmasının devamında şehitlerin Allah’ın dinine tanıklık edenler olduğunu belirten Çınar, “Allah’ın dinine tahammülü olmayan insanların, Müslüman şahsiyetleri gördüğünde adeta kırmızı gömüş boğa gibi hırçınlaşıp saldırıya geçmişlerdir. Yeryüzünde ümmetin şehit vermediği hiçbir zaman dilimi bulunmamaktadır. Ve bu şehadetlerin büyük bir kısmı ehli küfre İslam’ı davet ettikleri zaman davetlerine silahla karşılık verildiği için meydana gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Yasin Börü ve arkadaşlarının Şehadetlerini iyi anlamamız gerektiğini belirten Çınar “Şehitlerin şehadete gitmeleri farklı farklı olabiliyor. Bazen Bedir’de, Uhut’ta, Çanakkale’de yada başka yerlerde Müslümanların kafirlerle cephede karşı karşıya gelerek yapmış oldukları çarpışmalarda olmaktadır. Bazen de inançları yüzünden Müslümanlar şehit edilmektedir. Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadeti de böyle olmuştur. Yerden ufak bir çakıl taşı dahi alıp atmayan bu kişiler yaptıkları iş ve taşıdıkları inanca tahammül edilmemeleri sebebiyle şehid olmuşlardır.” diye konuştu.

Program Umut İlahi grubunun seslendirdiği ezgiler ve yapılan şiir dinletisinin ardından yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.