Arakan`da 10 Müslüman Şehit Edildi

Arakan`da 10 Müslüman Şehit Edildi

ARAKAN`da 200 kişilik Budist grubu tebliğ cemaatine mensup 10 müslümanı bıçak ve kılıçlarla şehit ettiler.

Burma’nın başkenti Yangoon’dan ders vermek üzere Arakan’a gelen tebliğ cemaatine mensup Müslümanlara Budist çeteler saldırdı. 10 Müslüman genç bıçak ve kılıçlarla hunharca katledildi.

Olay üzerine bazı bölgelerde Cuma namazı sonrasında Müslümanlar ile Budistler arasında çatışmalar çıktı. Çatışmalarda 2 Müslüman daha şehit edilirken, 2 Müslüman köyü de Budistler tarafından ateşe verildi.

Gelen bilgilere göre Yangoon’dan gelen Arakan’da ders veren Müslüman gençler derslerin bitmesiyle dönüş yoluna geçtiler. Ancak dönüş yolunda bir dağ yolu üzerinde yaklaşık 200 kişilik Budist bir grubun saldırısına uğradılar.

Tamamen sivil olan Müslüman gençler bir anda neye uğradıklarını şaşırdılar. Bıçak, pala ve kılıcın kullanıldığı saldırılarda 10 Müslüman genç olay yerinde şehit oldu.

Müslümanlar Cuma namazı çıkışında saldırıyı protesto için gösteriler yapmaya başladılar ancak göstericilere saldırılmarılması üzerine Müslümanlar ile Budistler arasında çeşitli bölgelerde çatışmalar yaşanmaya başladı. Yaşanan olaylarda 2 Müslüman genç daha şehit edildi. Kinlerini boşaltamayan Budist grup Arakan’da 2 Müslüman köyünü de ateşe verdiler.

Yaşanan saldırıların ardından bazı Müslüman köyleri boşaltılırken insanlar Bangladeş’e kaçmaya başladılar. Evlerini terk etmeyen Müslüman aileler ise tedirgin bir bekleyiş içerisine girdiler. Özellikle kadın ve çocuklar büyük tehlike altındalar. Müslüman gençler kadın ve çocukları korumak için kendilerini siper etmeye başladılar. Yakın bir zaman içerisinde Müslümanlara yönelik daha büyük bir baskıdan korkuluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler