Arakan'da bir ayda 6 bin 700 Müslüman katledildi

Arakan'da bir ayda 6 bin 700 Müslüman katledildi

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, ağustos ayında başlayan ordu ve Budist saldırıları sonucu, bir ay içerisinde, en az 6 bin 700 Arakanlı Müslüman'ın katledildiğini açıkladı.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, 25 Ağustos-24 Eylül arasında ordu ve Budist çetelerin saldırılarında, Myanmar'da ilk bir aylık dönemde yaklaşık 7 bin sivilin katledildiğini duyurdu.

Katledilenlerin en az 530'unun, beş yaşın altındaki çocuklar olduğu kaydedildi.

Dünyanın gözü önünde yüz binlerce müslümanın evlerini bırakıp kaçmak zorunda kaldığı, yerini yurdunu terk ettiği Myanmar'da, bir ayda en az 6 bin 700 Arakanlı Müslümanın katledildiği açıklandı.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne göre katledilen yaklaşık 7 bin kişiden yüzde 69'u vurularak, yüzde 9'u yakılarak, yüzde 5'i dövülerek öldürüldü.

katledilenlerin en az 730'u ise 5 yaşından küçük çocuklar. Çocukların yarıdan fazlası vurularak hayatını kaybetti.

Etnik temizlik ve soykırımın yapıldığı bölgeden şu ana kadar yaklaşık 700 bin Arakanlı Müslümanın Bangladeş'e hicret ettiği bildiriliyor.

Köyleri tamamen yakılan bölge sakinlerinin binlercesi katledildi. Myanmar ordu birlikleri ve budist çetelerin saldırılarına hedef olan 300'e yakın köy haritadan silindi.

Arakan'da 1970'lerde yaklaşık 2 milyon Müslüman'ın yaşadığı tahmin edilirken, sistematik saldırılardan kaçış nedeniyle bu sayı 350 binin altına geriledi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.