Arakan’da işlenen vahşet Bursa’da lanetlendi

Arakan’da işlenen vahşet Bursa’da lanetlendi

Bursa’daki sivil toplum kuruluşları, Arakan’da yaşanan işkence ve katliamları kınamak için kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Bursa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamları lanetlemek için kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü ve İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneğinin (İHEDER) ortaklaşa düzenlediği basın açıklaması, ikindi namazının hemen ardından Bursa Ulu Cami yanında bulunan Orhan Parkı'nda düzenlendi. Basın açıklamasına HÜDA PAR il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Bursa Umut Kervanı Derneği Genel Başkanı Yunus Yaçin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması öncesinde Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü adına Adnan Alınç bir konuşma yaptı.

Arakan’da yaşanan vahşetin tek sebebinin oradaki insanların Müslüman olmasından kaynaklandığını belirten Alınç, Ashab-ı Uhdud'u hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Buruç Sûresinde geçtiği üzere Uhdud ashabının, dönemin Müslümanlarına uyguladığı zulmün benzerini belki daha fazlasını Myanmar’daki zalimlerin, kafirlerin Arakanlı Müslümanlara yaptığını görüyoruz. Ne diyordu Rabbimiz Buruç Suresinde Müslümanlar için? Onlar çukurlar kazıyorlardı, kuyular kazıyorlardı, onu ateşle dolduruyorlardı ve Müslümanları diri diri o ateşten çukurlara, kuyulara atıyorlardı. Peki, bunun sebebi neydi? O Müslümanlara uygulanan bu zulmün sadece ve sadece tek bir sebebi vardı. O da Aziz ve Hamid olan Allah’a iman etmeleriydi.”

Daha sonra basın açıklamasını okuyan İHEDER Başkanı Ahmet Tilci, Arakan’daki Müslümanların, uluslararası kamuoyunun duyarsız ve sessiz kalmasını fırsat bilen Myanmar ordusu ve Budist rahipler tarafından toplu kıyımlara tabi tutulduğunu aktardı.

Yaşanan gelişmeler karşısında Myanmar hükümetini kınamanın bir anlam ifade etmeyeceğini dile getiren Tilci, “Küresel emperyalizmin güç kavgalarına kurban edilen Arakan halkının yardımına ikiyüzlü Batılı devletlerin ve BM’nin gönülsüz kınama çağrılarının da bir yarar sağlamayacağını gayet iyi biliyoruz. O kadar ki; uluslararası toplumun zayıf ve çaresiz bir halkın soykırıma tabi tutulmasının görmezden gelmesinin 'yaptırım' riskini ortadan kaldırdığını gören ırkçı Burma yönetimi bu durumdan büsbütün cesaret kazanarak şiddet politikalarına ısrarla devam etmektedir.” dedi.

Sık sık tekbirlerin getirilip sloganlarla Myanmar yönetiminin lanetlendiği basın açıklaması, yapılan dua ile son buldu.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.