Arakan'da Medrese katliamı: 32 şehit

Arakan'da Medrese katliamı: 32 şehit

Arakan'da Medrese katliamı: 32 şehit

HABER MRK - Burma/Myanmar'da Rakhine'li Budist çetelerin Rohingya Müslümanlarına yönelik Devlet destekli gerçekleştirdiği son saldırılarda bir medrese hedef seçildi.

 

Yaşanan katliamda 28'i talebe 4'ü müderis olmak üzere 32 müslüman hunharca katledildi.Edinilen bilgilere göre, Perşembe günü sabah namazının ardından Mingalar Zayyu köyünde bulunan ve İslam Kültür Külliyatı'nın öğretildiği Hemayetül İslami medresesini hedef alan Rakhine'li Budist çeteler, yetim ve öksüz oldukları öğrenilen 28 Müslüman talebeyi ve 4 Müderris'i kalas, kırbaç ve sopalarla döverek katletti.

 

Mingalar Zayyu köyündeki en geniş yapı olan medresenin Faşist Burma/Myanmar rejimince desteklenen Budist çeteler tarafından saldırıya uğraması ve katliam sonrası ateşe verilerek yakılması, Arakan'da Müslümanlara yönelik yürütülen katliam politikasını gözler önüne seriyor.

 

Rakhineli Budist çetelerin Arakan'lı Rohingya Müslümanlarına yönelik Mingalar Zayyu köyünde sabaha kadar süren katliam saldırılarında, 2 Camii, 1 medrese ve 7 ev rejim güçlerinin gözleri önünde yakıldı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler