Arakan’da yeni bir vahşet daha: 28 şehit

Arakan’da yeni bir vahşet daha: 28 şehit

Rohingyalar diye bilinen Arakanlı Müslümanların yaşadığı köylerin Myanmar hükümetine ait helikopterlerle ateş altına alınması sonucunda 28 kişi vahşi bir şekilde katledildi.

Rohingyalar diye bilinen Arakanlı Müslümanların yaşadığı köyler, son günlerde Myanmar hükümetine bağlı askeri güçler tarafından havadan ve karadan saldırılarla ateş altına alınıyor. Dün, savaş helikopterlerince Arakan’ın kuzeyinde bulunan Maungdaw’da düzenlenen saldırıda 28 Müslümanın şehit olduğu belirtildi.

İLKHA’nın yerel kaynaklardan edindiği görüntülerde aralarında çocukların da olduğu birçok cesedin yanarak tanınmaz hale geldiği görülüyor. Görüntülerde ayrıca ateş altına alınan köylerdeki Müslümanların, telaş içinde kaçıştığı görülüyor.

Hiçbir basın ve yardım kuruluşlarının bölgeye girişine izin verilmezken Arakanlı Müslümanlar, kendi aralarında oluşturdukları dayanışmayla yapılan vahşeti dünyaya duyurmaya çalışıyor.

Myanmar hükümeti tarafından sistematik bir şekilde köylerinden sürülmeyen çalışılan Arakanlı Müslümanlar, Birleşmiş Milletler tarafından dünyada en fazla zulüm gören topluluk olarak tanımlanıyor. Arakan Enformasyon Müdürlüğü, şu ana 3 binden fazla Arakanlı Müslümanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Öte yandan İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) yayınladığı 22 Ekim-10 Kasım tarihli uydu görüntüleri de 430 evin yakıldığını gösteriyor.

İlk olarak Budist çeteler tarafından Müslümanlara uygulanan vahşetle gündeme gelen Rohingyalar, 2012 yılından bu yana sistematik bir şekilde katliam, sürgün ve tecavüze maruz kalıyor.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.