Arakanlı Müslümanlar köle olarak satılıyor

Arakanlı Müslümanlar köle olarak satılıyor

Tayland`a sığınan ya da resmi görevlilerce gözaltına alınan Arakanlı Müslümanlar köle olarak satılıyor. Taylandlılar, her bir Arakanlı için 4 bin TL civarında para istiyor.

Myanmar`ın Arakan bölgesindeki baskılardan dolayı ülkeyi terk eden Rohingyalı Müslümanlar Tayland`da köle olarak satılıyor.

Myanmar`dan Tayland`a sığınan veya Taylandlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Arakanlı Müslümanlar; Tayland Göçmenlik Bürosu görevlileri tarafından insan tacirlerine satılıyor.

Phuketwan isimli bir internet sitesinde yer alan habere göre, kölelik ticareti devletin gözetiminde yapılıyor. Haberin yer aldığı sitede, sığınmacıların satıldığını gösteren fotoğraflar da yayınlandı.

Tayland hükümeti tarafından istenmeyen bu insanlar, genellikle Malezyalı insan tacirlerine satılıyor. Satışlar genellikle liman kentlerinde yapılıyor. Limanlarda yapılan satışlardan sonra gemilere yüklenen kimsesiz bu insanlar bilinmeyen yerlere götürülyorlar.

İnsan tacirlerinin telefon konuşmalarından anlaşıldığı kadarıyla her mülteci başına 65 bin Tayland Bahtı (4 bin Türk Lirası) isteniyor. İnsan ticaretinin ortaya çıkarıldığı sırada iki otobüs dolusu Arakanlı`nın satıldığı tespit edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler