Arakanlı Müslümanların yürekleri yakan dramı

Arakanlı Müslümanların yürekleri yakan dramı

2012 yılında sırf Müslüman oldukları için Burma'da (Myanmar) etnik soykırıma uğrayan ve yerlerinden zorla çıkartılan Arakanlıların bu sürecini anlatan bir video yayınlandı.

2012 yılında sırf Müslüman oldukları için Burma’da (Myanmar) etnik soykırıma uğrayan ve yerlerinden zorla çıkartılan Arakanlıların bu sürecini anlatan bir video yayınlandı.

Videoda 2012 yılında başlayan saldırılar, ardından halkın büyük kitleler halinde evlerini terk edişi ve son olarak da zorla yaşamak zorunda bırakıldıkları kamplara doğru giden acılı serüvenleri işleniyor.

Bilindiği üzere Burma hükümeti de Müslüman varlığını kabul etmiyor ve Bengalli mülteciler olarak görmek istiyor. Bu yüzden Müslümanlara çıkarılan kimlik ile Burmalılara çıkarılan kimlikler aynı değil. 2012 yılında 969 Budist çetesi tarafından Müslümanları evlerinden etmek için kanlı saldırılar düzenlendi. Burma ordusu da zaman zaman bu çeteye yardım etti.

Yüzlerce Müslüman yaşamını yitirirken, yüz binlerce Müslüman da evlerini terk edip zorla çadırlarda yaşamaya mahkum edildi.

Videoada Müslüman kardeşlerimizin korku ve dehşet içerisinde kalabalıklar halinde vatanlarından kaçışını görüyoruz. Şuan Arakan’da tamamen askeri kurallar geçerli. Bu yüzden kardeşlerimizden haber almak neredeyse imkansız.
Dünya suskun, Müslümanlar zulüm altında. Dünyanın tepkisi sadece kınamak oluyor.

Videonun sunumunu yapan kardeş videonun genelinde büyük ihtimalle yerel bir dille konuşuyor. Konuşmanın içerisinde Allah, Lakin, Hakikat, Dünya kelimelerini duyuyoruz. Belki ne konuştuğunu tam anlayamasak da videonun başında ve sonunda kardeşimiz Es Selam Aleyküm, ve Rahmetullahi ve Berekatüh diye sesleniyor. Yetmez mi?

Yakın bir zamanda Arakan’lı kardeşlerimizin yaşamak zorunda bırakıldıkları yerden, bir İmam ile yapılan röportajı paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.