Aranan şahıs bomba yüklü araçla Dicle’de yakalandı

Aranan şahıs bomba yüklü araçla Dicle’de yakalandı

"Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan aranan şahıs, bomba yüklü ve patlatılmaya hazır bir araca öncülük ve gözcülük yaparken beraberinde bulundurduğu mühimmatlarla beraber ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalarda; "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan aranan firari Ş.B. isimli şahsın, ikamet ettiği Dicle İlçesi Kırkpınar Mahallesi Küpetaş Mezrasına geleceği bilgisinin alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Jandarma ekiplerince yapılan operasyonda; Ş.B. isimli şahıs kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilmiştir." denildi.

Söz konusu şahısla beraber ele geçirilen mühimmat bilgilerinin paylaşıldığı açıklamada, "Bahse konu şahsın, Diyarbakır İli Dicle İlçesinde yakalanan ve içerisinde yapılan aramada; 500 kilogram tuzaklanmış el yapımı patlayıcı madde, birer adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği ve şarjörü, 8 adet 7,62 mm. çapında fişek, 4 adet uzaktan kumandalı pil bloğu, 3 adet EYP devre kartının yakalandığı, bomba yüklü ve patlatılmaya hazır bir araca öncülük ve gözcülük yaptığı tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA


Aranan şahıs bomba yüklü araçla yakalandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.