Arap Birliği UCM'nin kararını memnuniyetle karşıladı

Arap Birliği UCM'nin kararını memnuniyetle karşıladı

Tutarsız duruşlarıyla itibarını ve etkinliğini her geçen gün kaybeden Arap Birliği bu kez doğru bir tavır sergileyerek Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) "siyonist işgal rejimi" hakkındaki kararından memnuniyet duyduğunu belirtti.

UCM'nin, işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği suçlar nedeniyle siyonist işgal rejimini yargılama yetkisi bulunduğuna hükmetmesini değerlendiren Arap Birliği, söz konusu kararın UCM savcılarına, işgalcilerin Filistin halkına karşı işledikleri suç ve ihlallere ilişkin soruşturma açmalarını mümkün kıldığını belirtti.

Arap Birliği Filistin İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, yaptığı açıklamada, UCM kararının, Arapların desteğini arkasına alan Filistin devletinin ortaya koyduğu diplomasi ve üstün gayretin yanı sıra adaletin yerini bulması için dost uluslararası kurumların verdiği destek sayesinde alındığını ifade etti.

Açıklamasında Ebu Ali, bu adımın, Filistin halkının siyonist işgal rejiminin devam eden saldırgan politikaları ve hukuksuz hak ihlallerinden korunması, Gazze Şeridi’ne yönelik savaşlarda aktif rol alan siyonist yöneticilerin sorgulanması, yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşa etme planlarının durdurulması ve savaş suçu işleyen sorumluların hak ettikleri cezalara çarptırılmasında katkıda bulunacağını umut ettiğini vurguladı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), siyonist işgal rejiminin 1967’de işgal ettiği Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarını soruşturma yetkisine sahip olduğuna dair karar verdi.

Buna göre, abluka altındaki Gazze Şeridi, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs, soruşturmaya dâhil edilen Filistin toprakları içerisinde yer alıyor. Bu kararla birlikte UCM savcılarının siyonist işgal rejiminin askeri saldırılarına yönelik savaş suçu soruşturması açabilmelerinin önü açılmış oldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler