Ardahan kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Ardahan kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları

Ardahan’da ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed’ temasıyla Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum programına halk yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğin yapıldığı solonda yer kalmayınca birçok vatandaş programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu  ve Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü Ardahan Temsilciliği tarafından “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen programa, yağmurlu ve soğuk havaya rağmen halk  yoğun ilgi gösterdi. Programa gelenler,  gül suyu ve şekerle karşılandı. Etkinliğin yapıldığı solonda  yer kalmayınca  birçok vatandaş programı ayakta izlemek zorunda kaldı.  

Sunuculuğunu Şeyhmus’ın Can yaptığı program, İsa Çetinkaya’nın  okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı.

Grup Vahdet mevlithanlarının okudukları mevlidi şerifle devam eden programda, Grup Vahdet’in   Hz. Resulullah üzerine bestelenmiş   eserleri  seslendirdikleri sırada, katılımcıların  sık sık eşlik ederek getirdikleri tekbir ve salavatlar salonda   yankılandı.

“Hz. Muhammed’in ismini duyduğunuzda, yüreğiniz  kıpırdamalı”

Rehber TV programcılarından Araştırmacı-Yazar Cengiz Aydın  programda yaptı  konuşmada, bu ay ve bu mevsimin Hz. Resulullah’ı anmakla anlam kazandığını belirterek, “Eğer bizler Allah’ın Resulu’nü (sav) gereği gibi sevebilseydik, değil sadece bu mekanlar, buralar gibi binlerce meydan ‘Anam babam, canım, nefsim sana feda olsun Ya Resulullah’ diyeceklerdi. Ama biz yine de hamd ediyoruz. Bu yıl Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenleyeceği 400’e aşkın konferans ve mitinglerden bir tanesinde bulunuyoruz. Tabi bu ay ve mevsimde Türkiye’nin bir çok il, belde, köy ve kasabasında diller Muhammed aleyhisselam diyor. Kulaklar Muhammed aleyhisselatu vessalamı dinliyor. Gözler Muhammed aleyhisselatu vesselamı arıyor. Hz. Muhammed’in ismini duyduğunuzda içinizde sanki O’nun yüreği varmış gibi kıpırdamalı. Bir yıl sonra belki bir daha böyle bir organizasyon gerçekleşecek. Belki bir yıla kadar Hz. Muhammed’in eşsiz liderliğini konuşamayacağız. Eğer biz O’nu gerçek anlamda tanısaydık, bugün Ümmete önderlik yapanlar, hiç kusura bakmasınlar, hepsini kovar ve ‘Siz mi bize öndersiniz yoksa Hz. Muhammed mi?’ derdiniz. “

“O’na tabi olursak imanımız ete kemiğe bürünür”

Aydın konuşmasına  ,” Bizler Hz. Resullah’a tabi olursak, emin olun imanımız, tabiri caiz ise ete kemiğe bürünüp, tutan bir el, yürüyen bir ayak konumuna gelecektir. Ey Müslümanlar, varsa bir derdiniz, sıkıntınız tabi olun Ona. O’nun adını anın, O’nu söyleyin. Çocuklarınıza O’nun adıyla isim verin. Dua dua Allah’a yalvarın; ‘Yarabbi bizi Hz. Muhammed ile beraber kıl’ deyin. Buraya toplanmanız aslında fiili bir duadır. Onun müjdesini vereyim.“ sözleri ile son verdi.

Program Grup Vahdet’in   Hz. Resulullah konulu  eserleri  seslendirmelerinin ardından, Erol Aslanlıoğlu’nun okuduğu dua ile son buldu.

Program bitmesine rağmen salonu boşaltmayan gençler, Grup Vahdet sanatçısı Mehmet Nogay’ın okuduğu ilahiler ile uzunca bir süre salonda halay çektiler. İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.