Arjantin'den Covid-19 ile mücadele için zenginlere ek vergi yükümlülüğü

Arjantin'den Covid-19 ile mücadele için zenginlere ek vergi yükümlülüğü

Arjantin'de senatörler, "milyonerin vergisi" olarak adlandırılan tek seferlik vergiyi 26'ya karşı 42 oyla kabul etti. 12 bin en zengin mükelleften tek seferlik ek vergi alınacak.

Arjantin medyasının servis ettiği habere göre, varlıkları 200 milyon pesodan (2,5 milyon dolar) fazla olan yaklaşık 12 bin mükelleften tek seferlik ek vergi alınacağı kaydedildi.

Arjantin Hükümeti, tıbbi malzeme alımı, yoksul aileler ve küçük işletmelere yardımları barındıran Covid-19 tedbirleri kapsamında giderleri karşılamak üzere ülkenin zenginlerine yeni bir vergi getirdi.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının işsizlik, yüksek yoksulluk seviyesi ile mücadele eden ekonomiyi daha da sıkıntıya soktuğu Arjantin'de şimdiye kadar bir buçuk milyona yakın Coronavirus vakası ve yaklaşık 40.000 ölüm kaydedildi.

Hükümetin bu yolla 300 milyar peso (3,6 milyar dolar) gelir elde edeceği değerlendiriliyor.

Vergi parasının yüzde 20'sinin tıbbi malzemelere, yüzde 20'sinin küçük ve orta ölçekli işletmelere, yüzde 20'sinin öğrenciler için burslara, yüzde 15'inin sosyal kalkınmaya ve kalan yüzde 25'inin doğalgaz girişimlerine aktarılacağı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.