Arka koltukta emniyet kemeri takmayanlara ceza

Arka koltukta emniyet kemeri takmayanlara ceza

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle, ticari taksiler dahil tüm otomobillerin arka koltuğunda oturanlar için de emniyet kemeri takma zorunluluğu geldi.

İçişleri Bakanlığınca, valiliklere gönderilen genelgeyle, otomobillerde arka koltuklarda oturanların da emniyet kemeri takma zorunluluğu hatırlatılarak, denetimlerin arttırılması talimatı verildi.

Ticari taksiler dahil tüm otomobillerin arka koltuğunda oturanlar için de emniyet kemeri takma mecburiyeti getirildi. Emniyet kemerinin takılmaması durumunda 92 lira ceza uygulanacağı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgede, alınan tedbirler sonucunda ölümlü trafik kazalarının bu yıl bir önceki yıla oranla yüzde 9,8 azaldığı vurgulandı. Genelgede, emniyet kemeri kullanımının, trafik kazalarında hayat kurtaran önemli bir faktör olduğuna ve ölüm ve yaralanmaları yüzde 75 oranında azalttığına işaret edildi.

Emniyet kemerinin alışkanlık haline getirilmesinin önemine dikkat çekilen açıklamada, sürücülerin ve yolcuların, kaza anında araç dışına savrularak, baş ve bedenlerin aracın değişik aksamlarına çarpması sonucu beyin travması geçirdikleri, devrilen araçların altında kaldıkları, hayat boyu engelli kalacak şekilde yaralandıkları veya hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.