Arkadaşlarımız işlerine iade edilmezse açlık grevine başlayacağız video foto

Arkadaşlarımız işlerine iade edilmezse açlık grevine başlayacağız video foto

Diyarbakır’ın Ergani ilçesi Devlet Hastanesinde taşeron işçilerinin işten çıkarılmasına tepki gösteren HAK-İŞ Malatya Şube Başkanı M. Zeki Özen, işçilerin haksız yere mağdur edildiğini ve bu mağduriyetin giderilmemesi durumunda açlık grevine başlayacaklar

HAK-İŞ Malatya Şube Başkanı M. Zeki Özen, Ergani Devlet Hastanesinde taşeron işçisi olarak çalışan 14 sendika üyesinin şirket yetkilileri tarafından hiçbir haklı sebep gösterilmeksizin işten çıkarıldığını belirterek, yaşananlara tepki gösterdi.

Ergani Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan HAK-İŞ Malatya Şube Başkanı M. Zeki Özen, üyelerinin işe iadesi için hastane, şirket yetkilileri, genel sekreterlik ve politikacılarla görüştüklerini ve her türlü girişimde bulunulduğunu söyledi.

Özen, yaptığı açıklamada hastane yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerde işçi çıkışlarına kesin olarak onay vermediklerini ve şirketin tutumunu tasvip etmediklerini ifade etti.

Ancak buna rağmen şirketin tutumundan vazgeçmediğini dile getiren Özen, “Kamu Hastaneler Kurumunun 4 Ocak 2016 tarihli ve 2 sayılı genel yazı ve 949 sayılı Kurum Başkanlığı yazısında açık ve net bir şekilde ‘İkinci bir talimata kadar hizmet alımı kapsamında; işten çıkan personelin yerine hiçbir şekilde yeni işçi alımı yapılmayacaktır’ denmesine rağmen işçi çıkarılmış ve yerine yeni işçi alımı yapılmıştır.” dedi.

“Bu olay diğer sendikalı işçilere de dolaylı bir baskıdır”

İşten çıkarılmaların, diğer sendikalı işçilerini de baskı altına aldığını ifade eden Özen, açıklmalarını devamında şunları söyledi:

“Bu olay haksız ve hukuksuz olduğu gibi, aynı şirket bünyesinde çalışan diğer sendikalı işçilere de dolaylı bir baskıdır. 14 arkadaşımızın işten atılması yine onların olduğu kadar, çalışmakta olan diğer arkadaşlarımızın da psikolojisini olumsuz etkilemektedir.”

“Arkadaşlarımızın çalışma ve örgütlenme hakkının ellerinden alınmasını kabul etmemiz mümkün değildir”

Sürdürdükleri iyi niyet, diyalog ve çözüm çabalarının sonuç vermediğini, aksine işverenin işte çıkarma kararından vazgeçmediğini belirten Özen, “İşverene defalarca seslendik, yine sesleniyoruz; üyemiz 14 arkadaşımızın en temel anayasal hakkı olan ‘Çalışma ve örgütlenme hakkı’nın ellerinden alınmasını kabul etmemiz mümkün değildir. HİZMET-İŞ Sendikası olarak her türlü mücadele yollarını deneyeceğiz. Eylemimizi bugün burada başlatıyoruz. Eylemimizi 14 arkadaşımız işlerine iade edilene kadar sürdürmekte kararlıyız ve Pazartesiye kadar sorun çözülmezse açlık grevine başlayacağız.” uyarısında bulundu. 

“Mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız”

Açıklamalarının işverene yasal bir uyarı mahiyetinde olduğunu ve son bir kez daha işverenden işe iade beklediklerini ifade eden Özen, “Biz; iş barışı, verimlilik ve iş güvencesinin sağlandığı bir çalışma ortamı için her türlü yasal mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız.” dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler