Arpa ve buğdayda gübre desteğini yüzde 100 artırıyoruz

Arpa ve buğdayda gübre desteğini yüzde 100 artırıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, "Buğday ve arpaya, kuru hububata özel olarak gübre desteğini yüzde 100 artırıyor ve 4 liradan 8 liraya çıkarıyoruz." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Marmara Bölge Toplantısı'na katılarak açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki günlerde Tarım'da Milli Birlik Projesi'nin tanıtımını yapacaklarını belirten Pakdemirli, söz konusun projenin özünde tarımsal hasılayı arttırmak ve kendi kendine yetebilen bir ülke haline gelme çabası olduğunu belirterek, projeyle tarımsal milli hasılanın yüzde 35-50 arasında artmasını hedeflediklerini ifade etti.

Pakdemirli, "Tarım arazilerini, çiftçilerimize kiraya verme sürecini başlattık. Çiftçimiz isterse, 10 yıl sonra bu arazisini satın alabilecek. Bu uygulama kapsamında, toplam 218 bin çiftçimize, yaklaşık 125 milyon lira destek veriyoruz." dedi.

Bakanlık olarak yaptıkları gübre desteğine değinen Pakdemirli, "Gübre fiyatında yüzde 15 indirim yaptık. Arpa ve buğday desteklerini 5 kuruştan 10 kuruşa çıkardık. Buğday ve arpaya, kuru hububata özel olarak gübre desteğini yüzde 100 artırıyor ve 4 liradan 8 liraya çıkarıyoruz. Buğday ve arpada bugünden itibaren yeni sezon itibarıyla yeni hasatta dünya fiyatlarıyla satın alacağız. Bunun anlamlı, çiftçi elindeki ürünü en iyi şartlarda değerlendirecek." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler