Arsa benim dedi, Bursa’nın en büyük çevreyolunu trafiğe kapattı video foto

Arsa benim dedi, Bursa’nın en büyük çevreyolunu trafiğe kapattı video foto

Bursa’nın Yakındoğu çevreyolunu trafiğe kapatan bir kişi, yolun kendi arsasında kaldığını bundan dolayı da yolu çift yönlü olarak trafiğe kapattığını söyledi.

Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi mevkiinden geçen çevre yolunu çift yönlü olarak trafiğe kapatan Ahmet Birinci ve diğer mahalle sakinleri, 2004 yılında yol için istimlak ederek aldığı arazi ve evler için 11 yıldan buyana ödeme yapmaması sebebiyle yakın çevre yolunu trafiğe kapattı.

5 bin 800 metrekarelik arazide bulunan ev ve arazilerinin belediye tarafından istimlâk edildiğini ancak yerine ne para ne de arazi alamadıklarını ileri süren arazi sahiplerinden Ahmet Birinci, “Benim Büyükşehir’de dilekçem var, Yıldırım Belediyesi’nde dilekçem var. Yer benim yerim, biz 6 kardeşiz ve burası 6 kardeşin yeri. Kimsenin yeri değil bizim hiç kimsenin yerinde gözümüz yok. Bazı insanlar diyor ki ‘Parasını aldı da yolu kapatıyor.’ Hayır, öyle bir şey yok. Kimsenin yerini biz kapatmıyoruz. Burası bizim yerimiz." dedi.

“Ölümlerden Kamulaştırma Daire Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı sorumludur”

Söz konusu yolda defalarca ölümlü kazalar yaşandığını söyleyen Birinci, “Bundan sorumlu Kamulaştırma Daire Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Çünkü burada insanlarımız ölüyor. Yazık günah, yukardan araçlar son sürat geliyor ve insanlara çarpıyor. İnsanlar ölüyor yazık günah bunlara.” şeklinde konuştu.

“Yol geçmesin demiyoruz, bize hakkımızı versinler”

Ahmet Birinci’nin eşi Havva Birinci  (67) ise, “Yol geçsin, geçmesin demiyoruz. Bize hakkımızı versinler. Bizim 100 nüfusumuz var. Benim çocuğum bile burada öldü. Biz hakkımızı istiyoruz. Ne yapılırsa yapılsın ama hakkımızı versinler” ifadelerini kullandı.

6 yılda 19 kişi can verdi bu yolda

Geçtiğimiz günlerde babası Şevket Gürgen’i (65) aynı yol üzerinde bir aracın çarpması sonucu kaybeden mahalle sakinlerinden Ömer Gürgen de, 5 yıl önce yapılan yakın çevre yolunda kaza sonucu 19 insanın can verdiğini söyledi.

Yolun mahalleyi ikiye böldüğünü belirten Gürgen, “Mahalle sakinleri pazara gidiyor, kasaba, markete gidiyor. Ve bu yolu kullanıyor her gün kaza haberi geliyor. 6 yılda 19 kişi öldü. Cuma günü benim babam işte tam bu yolda bir arabanın çarpmasıyla vefat etti. Buna bir çare bulunması lazım. Dün yine kaza oldu Safiye abla diye birine araba çarptı. Bunun hiç mi çözümü yok. Burada 19 kişi öldü diyoruz bize diyorlar ki ‘Burası arsa buraya lamba koyamayız.’ Bir üstgeçit yaptılar adeta insanlar çıkmasın diye yaptılar. Mahalleyi ikiye bölen 900 metrelik yol yaptılar. Hiçbir önlem de yok.” şeklinde konuştu.

Bu ölen vatandaşların hesabını kim verecek, bu ölümlerden kim sorumlu?

Her gün birilerini bu yolda öldüğünü de belirten Gürgen, “30 yaşında biri öldü ardında 2 yetim çocuk bıraktı. 18 yaşında bir genç öldü. Burada yaşlılar, kadınlar geçiyor, okula giden çocuklar geçiyor. Bunun hesabını kim verecek ya, Allah aşkına bunun hesabını kim verecek, sorumlusu kim buranın belediye mi kaymakam mı kim bu ölümlerin sorumlusu?" Diye sordu.

“Ölümlerin yaşandığı bu yola kalıcı çözüm istiyoruz”

Mahalle sakinlerinden Alican Aydın da,  yetkiliklere sürekli ölümlü kazaların yaşandığı yolun trafiğe kapatılması çağrısında bulunarak kalıcı bir çözüm istediklerini ifade etti.

2 günden bu yana çift yönlü olarak trafiğe kapatılan yolun akıbeti ise merak konusu.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.