Artan Corona virüs vakası nedeniyle Kabe ziyaretleri durduruldu

Artan Corona virüs vakası nedeniyle Kabe ziyaretleri durduruldu

​Dünyada hızla yayılan ve şu ana kadar 95 bini geçen Covid-19 salgını vakası nedeniyle birçok ülke tarafından çeşitli önlemler alınıyor.

Bu kapsamda Suudi yönetimi, Corona virüs vakalarının artması nedeniyle tedbir için dezenfekte işlemlerinin yapılması için Kâbe’ye ziyaretlerini geçici olarak durdurdu.

Corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor. Vaka sayısı 95 bini geçerken, 3 bin 303 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Suudi Arabistan'a Corona virüs vakasının 5'e yükselmesiyle yetkililer, durumun daha da kötüleşmemesi için hem yurt dışından hem de ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, "Kabe-i müşerrefe dışarıdan umre yasağının süresince namaz vakitleri dışında kapalı olacak. Namaz vakitlerine bir saat kala açılacak ve namaz bittikten sonra tekrar girişlere kapatılacak." denildi.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Corona virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla umre ya da Mescid-i Nebevi ziyaretleri için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

İLKHA


Artan Corona virüs vakası nedeniyle Kabe ziyaretleri durduruldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.