Artan hırsızlık olayları Batman esnafını bezdirdi

Son zamanlarda Batman'da artış gösteren hırsızlık olayları karşısında tedirgin olan esnaf, gerekli önlemlerin arttırılmasını ve cezaların caydırıcı olmasını istiyor.

Son hırsızlık olayı, Batman merkez Pınarbaşı Mahallesi Mahatma Gandi Bulvarı Caddesi üstünde bulunan bir çiğköfte dükkânında meydana geldi. Hırsızların görüntüleri kameralara an be an yansıdı.

Gece 03.00'te Emniyet Müdürlüğünden arandıktan sonra iş yerine hırsız girdiğini öğrenen iş yeri işletmecisi Abdurrahman Çelik, 2 yıl içinde işyerine defalarca hırsızın girdiğini ve 7 tane motosikletinin çalındığını söyledi.

"Hırsızlar iş yerinin kepenk ve kapısını levye ile kırdıktan sonra birkaç saniyede duvarda asılı olan 8 bin liralık televizyonu yerinde söküp çaldılar." diyen Çelik, hemen hemen her gün bir hırsızlık olayının yaşandığı Batman'da artık hırsızlık olaylarına kesin çözüm bulunması gerektiğine dikkat çekti.

"2 yılda 7 motorum çalındı"

Yaşanan hırsızlık olayını anlatan iş yeri işletmecisi Abdurrahman Çelik, "Salgından dolayı gece 00.00'da kapatıyoruz. Eve gittikten sonra gece saat 03.00 civarında emniyetten 'iş yerinize hırsız girmiş' diye bizi aradılar. İş yerine geldiğimizde kepengimizin kırık olduğunu, televizyonun olmadığını gördük. Emniyet bize 4 hırsızın yakalandığını söyledi. Ama yanlarında televizyonumuz yokmuş. Hızsızları bir arabada yanlarında levye ve yedek elbiselerle yakalanmışlar. Hırsızlar yakalanmasına rağmen halen televizyonumuz bulunmadı. Üçüncü defadır iş yerimize hırsız girdi. Daha önceden de iş yerimize ait farklı tarihlerde motorlarımız çalındı. Ve en son 7 ay önce bir motorumuzla beraber 7 tane motosikletimiz çalındı. Çalınan hiçbir motorumuzun akıbeti belli olmadı." ifadelerini kullandı.

"Hırsızlık olayları çoğaldı"

Hırsızlık olaylarının çoğaldığını ve buna acil bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Çelik, "Hırsızlar elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar. Komşularımızın iş yerlerine de defalarca hırsız girdi. Bu hırsızlara dur diyecek kimse yok mu? Cadde üstünde olan ve 7 kamerası olan bir iş yerine hırsızlar rahatlıkla girebiliyor. Caydırıcı cezaları olmadığından dolayı ve salgının da etkisiyle hırsızlık olayları çoğalmış durumda. Hırsızlık olaylarından dolayı halk canından bezmiş durumda. Emniyet bu hırsızlara bir dur desin artık. Ne yapacağımızı şaşırmış haldeyiz. Emniyetten çalınan ve değeri yaklaşık 8 bin lira olan televizyonumuzu bulup bize teslim etmelerini istiyorum." dedi. 


Artan hırsızlık olayları Batman esnafını bezdirdi

Artan hırsızlık olayları Batman esnafını bezdirdi

Artan hırsızlık olayları Batman esnafını bezdirdi

Artan hırsızlık olayları Batman esnafını bezdirdi

Artan hırsızlık olayları Batman esnafını bezdirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.