Artan vakalar üzerine Yunanistan'da salgına karşı yeni önlemler alınıyor

Artan vakalar üzerine Yunanistan'da salgına karşı yeni önlemler alınıyor

Yunanistan’da Covid-19 vakalarının artması üzerine yeni önlemler alınması kararlaştırıldı.

Yunanistan'da artan Covid-19 vakaları üzerine, salgın ile mücadele kapsamında yeni önlemler alınması kararlaştırıldı. Buna göre; 21.00 ile 05.00 saatleri arasında uygulanan gece sokağa çıkma yasağının, Covid-19 vakalarının yoğunlaştığı Attika, Selanik ve Halkidiki bölgelerinde cumartesi ve pazar günleri saat 18.00’dan itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Bu bölgelerde 15 Şubat’a kadar uygulanacak yeni önlemler kapsamında, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim ertelendi, cumartesi ve pazar günleri perakende satış yapan mağazalar ve halk pazarları yasaklandı. Sadece eczane, fırın, market ve benzincilerin saat 07.00 ile 17.00 arasında açık kalacağı bildirildi.

Vakalarda ciddi artış gözlenen Mikonos, Girit, Thiras adaları ve Patras bölgesinde de daha önce çalışmalarına izin verilen perakende satış yapan mağazalar, kuaförler, şans oyunları ve sağlık merkezlerinin faaliyetleri yasaklandı. Adliyelerde duruşmalar ertelendi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim durduruldu.

Ülkede Sağlık Bakanlığınca açıklanan verilere göre, son 24 saatte Covid-19 vaka sayısı 1195 artarak 162 bin 107’ye ulaştı.

Virüse bağlı can kaybı sayısı 19 artışla 5 bin 922’ye yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.