Artuklu Belediyesinden akülü tekerlekli sandalye yardımı

Artuklu Belediyesinden akülü tekerlekli sandalye yardımı

Artuklu Belediyesi, küçük yaşlardayken vurulan yanlış iğne sebebiyle felç kalan ve tek hayali akülü tekerlekli sandalye olan Zeynettin Çağcı’nın hayalini gerçekleştirdi.

Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Zeynettin Çağcı, küçük yaşlarda vurulan yanlış iğne sebebiyle belden aşağı felç kaldı. Bir daha yürüyemeyen Çağcı, sokaklarda arbane çalarak çocuklarını geçindirmeye çalışıyor.

İstasyon Kızıltepe arasındaki 10 km’lik yolu büyük zahmetle geçtiğini söyleyen Çağcı’nın hayali Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk’ün talimatıyla gerçekleşerek, kendisine akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Akülü tekerlekli sandalyesine kavuştuğu için mutlu olan Zeynettin Çağcı, hayatının oldukça kolaylaşacağını ifade ederek, “Allah Kaymakamımız Şakir Bey’e zeval vermesin. Kendisinden ve tüm vesile olanlardan Allah razı olsun. Kollarımdan destek alarak bir yerden bir yere gitmeye çalışıyordum. Artık buna gerek kalmayacak. Bir yerden bir yere gitmek eziyet olmayacak.” dedi.

“Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun aynasıdır”

İlçenin dört bir tarafındaki engelli vatandaşlara ulaştıklarını ifade eden Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, “Kimse bu gerçeğe gözlerini kapatamaz. Eğer bir ilçenin, bir ilin hatta bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, insani değerleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız orada yaşayan engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarına bakın. Çünkü onlar bizim toplumumuzun aynasıdır. Zeynettin Amcamız, küçük yaşta bir talihsizlik yaşamış ve buna rağmen hayata küsmeyerek ailesini ve evlatlarını geçindirmek için insan üstü bir gayret göstermiştir. Onun bu hayaline kayıtsız kalamazdık.” diye konuştu.

“Engelli vatandaşlarımız rahat edecek”

Yürüme engelli vatandaşlar için akülü tekerlekli sandalye, yatağa bağlı yaşamak zorunda olan hastalar için ortopedik hasta yatağı desteklerini sürdürdüklerini ifade eden Başkan Öztürk, “Bunlar vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak detaylar fakat sorunun kaynağına inilmeli. Bu düşünceden hareketle ilçemizde 'Engelsiz Artuklu' Projesinden hareketle ilçemizin kaldırımlarını yeniliyoruz. Engelli yürüyüşü olan modern kaldırımlarımızın bir kısmı tamamlandı. Çalışmalar devam ediyor. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için öz bakım hizmetleri vermenin yanı sıra, kültürel gezi programlarımızda, Mahalle Konaklarımızda, Bilgi Evlerimizde kendilerine öncelik tanıyor, yaz okullarımızın kapılarını açıyoruz. Bu konuya sürekli eğilerek daha fazla ne yapabiliriz diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.