Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi

Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Edebiyat Fakültesi tarafından hazırlanan Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisinin 2019 yılı birinci sayısı çıktı.

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Edebiyat Fakültesi tarafından hazırlanan ve etkin okuyucu-araştırmacı profiline hitap eden  ‘Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi’nin 2019 yılı birinci sayısı yayın hayatına girdi.

Toplamda 6. sayısına ulaşan ve yılda iki defa yayınlanan, beşeri ve sosyal bilimler alanında akademik hayata katkı sunmayı hedefleyen hakemli Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi’nde; Türkçe ve İngilizce yazılmış birçok akademik çalışma yer alıyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi kapsamında ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın baş editörlüğünü, Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Halis Sakız, Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ve Dr. Öğr. Üyesi İdris Göksu’nun editörlüğünü üstlendiği ulusal hakemli ve açık erişimli derginin bu sayısında yapılan editör ve hakem değerlendirmeleri sonucunda; Türkçe, Arapça ve İngilizce dilinde yazılmış olan 10 adet makalenin yayınlanmaya değer görüldüğü belirtildi.

Kısa süre içinde alanının en önemli dergilerinden biri olma hedefini gerçekleştirerek yayın hayatını sürdürdüğüne dikkat çeken Ağırakça, Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi’nin Sosyal Bilimler alanlarında özgün ve bilimsel etiğe uygun, ideolojik kaygılar gütmeyen, literatürel yeterliliğe sahip bilimsel çalışmalara yer veren uluslararası hakemli bir akademik dergi olduğu bilgisini verdi.

Dergiye yayınlanmak üzere gönderilen yazılar amaç, kapsam, içerik, yöntem ve yazım kurallarına uygunluğu yayın kurulunca incelenerek kabul edilen yazıların bilimsel yetkinlikleri açısından değerlendirilmek üzere uzman hakemler tarafından değerlendirildiğini belirten Ağırakça, şunları söyledi:

“Dergi kısa süre içinde alanının önemli dergilerinden biri olma hedefiyle yayın hayatına başlayarak, yapılan yayın çağrısı sonucunda ulusal ve uluslararası birçok akademisyenin tercihi olmuş ve dergide yayınlanmak üzere çok sayıda makale gönderilmiştir.”

Akademik alanda üretilen bilimsel değerleri hedef kitlelerine ulaştırmayı amaçlayan ‘Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi’nin bu sayısında; Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Eğitim Bilimleri, Antropoloji, Sosyoloji ve Arkeoloji gibi alanlarda yazılmış akademik makalelerin yer aldığı ve ulusal akademik hakemli “e-dergi” ye https://dergipark.org.tr/itbhssj/issue/47305 İnternet adresi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler