Artuklu Kaymakamlığı, muhtaç aileye sahip çıktı

Artuklu Kaymakamlığı, muhtaç aileye sahip çıktı

Mardin’de maddi imkansızlık yüzünden 2 odalı yıkık dökük harabe bir eve taşınmak zorunda kalacak olan 7 kişilik mağdur aileye Artuklu Kaymakamlığı sahip çıktı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesine yerleşen 7 kişilik Abdo ailesi, kiraladıkları evin aylığını ödeyemeyince bir hayırseverin tahsis ettiği yıkık dökük eve taşınmak zorunda kalacaktı.

Kocasının kronik rahatsızlığı nedeniyle işsiz olduğu için 5 çocuğuyla olumsuz koşullarda yaşamak zorunda kaldıklarını belirten Anne Cihan Abdo, hayırseverlerin ve komşularının yardımıyla geçindiklerini belirtmiş ve İLKHA aracılığıyla yardım çağrısında bulunmuştu.

Çağrı üzerine harekete geçen Artuklu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ekipleri, haberinize konu olan aileyi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelerde ailenin ihtiyaç duyduğu gerekli yardımlar yapıldı, yapılmaya devam edileceği belirtildi.  Vakıf, ailenin kirası başta olmak üzere gıda yardımında bulunacağı ifade edildi.

Anne Abdo, seslerini duyuran İlke Haber Ajansı başta olmak üzere Artuklu Kaymakamlığına ve yıllardır kendilerine insani yardımda bulunan Mardin Umut Kervanı yetkililerine teşekkür ettiğini dile getirdi.

İLKHA


Artuklu Kaymakamlığı, muhtaç aileye sahip çıktı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.