Asgari Ücret En Az Bin 89 TL Olmalı

Asgari Ücret En Az Bin 89 TL Olmalı

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, asgari ücretin en az bin 89 TL olması gerektiğini söyledi.

MANİSA - Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, asgari ücretle ilgili olarak bir yazılı açıklama yaptı.


Açıklamasında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 26 Aralık günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanacağını hatırlatan Sofuoğlu, komisyonun milyonlarca asgari ücretlinin umutlarını yükseltecek, insan onuruna yakışır bir asgari ücret rakamı belirlemesi gerektiğini ifade etti.


Asgari ücrete yönelik önerdikleri bin 89 TL rakamının ise Memur-Sen'in TÜİK verilerini esas alarak yaptırdığı, Kasım ayına yönelik açlık sınırı rakamı olduğuna dikkat çeken Sofuoğlu, "2012 Kasım ayı açlık sınırı bin 89 TL'ye yükselmiştir. Bu veriler ışığında, asgari ücret en az net bin 89 TL'ye çıkartılmalı, daha sonra ise 2013 yılı enflasyon hedefi kadar yüzdelik artış yapılmalıdır" ifadelerini kullandı. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.