Asıl acizliği kendileri göstermişlerdir!

Asıl acizliği kendileri göstermişlerdir!

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye Meclis Üyesi Aydın Bürçün'ün yerel basındaki 'Belediye aciz durumda' başlıklı açıklamalarına cevap verdi.

HDP'li Belediye Meclis Üyesi Bürçün'ün açıklamalarına yanıt veren Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü; "Meclis gündeminin bir gün gecikmeli paylaşılmasını gerekçe göstererek konuyu saptıran ve bundan siyasi çıkar gözetme çabasına girenlerin asıl acizliği kendilerinin gösterdiğini kamuoyu da müşahede etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Siyasi çıkar acizliğine düşülmüştür!"

Ağustos ayı Meclis toplantısı gündeminin birimlerdeki yoğunluktan dolayı bir gün gecikmeli bildirilmesinin siyasi malzeme konusu yapılmamasının kimin acziyet içinde bulunduğunun göstergesi olduğunun belirtildiği açıklamada, "Bu durumu fırsat görerek belediyeyi kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye çalışmak, ağır ve suçlayıcı ithamlarda bulunmak siyasi ahlak ve samimiyetten uzak bir davranıştır. İlimizin faydasına her türlü eksikliğin dile getirilmesi, gerektiğinde yol gösterilmesi ve varsa kusurların eleştirilmesi her daim kabulümüz olmuştur. Ancak bir günlük gecikmeyi memleket meselesi şeklinde lanse etmek, bundan siyasi hesap güdüp kamuoyunu yanıltmak, siyasi çıkar acizliğinin göstergesi olmuştur. Şeffaf, adil ve eşit bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek ilimizin sorunlarına köklü çözümler getirmek için özverili bir şekilde çalışma yürütülürken, gerçeklikten uzak açıklamalarda bulunarak belediye aleyhine kamuoyu yaratmaya çalışma gayreti toplumda karşılık görmeyecektir." diye konuştu.

"Belediyeler aylık stratejik plan yapmaz"

Bürçün'ün, "Daha bir aylık stratejik plan yapamayan, 5 yıllık stratejik planı nasıl yapar, bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum." ifadelerine de cevap verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Belediyelerin bir aylık stratejik plan hazırlama görev ve sorumluluğu yoktur. 5393 sayılı Belediye Kanununun 41. maddesinde 'Belediye Başkanı, mahallî idareler genel seçimlerinden itibaren 6 ay içinde; kalkınma planı ve programı ile varsa bölge planına uygun olarak stratejik plan ve ilgili olduğu yılbaşından önce de yıllık performans programı hazırlayıp belediye meclisine sunar.' hükmü yer almaktadır. Belediyeler Kanunundan da anlaşılacağı üzere stratejik plan aylık değil, 5 yılı kapsayacak şekilde hazırlanır. Ayrıca belediyeler bünyesinde hazırlanan plan ve programların da kısa vadeli değil, orta ve uzun vadeli olarak hazırlandığı bilinmelidir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.