Asıl millet darbeci zihniyetten rahatsız

Asıl millet darbeci zihniyetten rahatsız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, geçtiğimiz günlerde bir gazetenin "karargâh rahatsız" manşetine tepki göstererek, asıl milletin darbe zihniyetinden rahatsız olduğunu söyledi.

İzmir’de teşkilata seslenen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "karargâh rahatsız" manşeti atan gazeteye tepki gösterdi.

Yalçın, “Birkaç gün önce ‘karargâh rahatsız’ diye bir manşet atıldı. Milletin ensesinde boza pişirme dönemi kapanmıştır. Asıl darbeci zihniyetten milletimiz rahatsız." dedi.

28 Şubat FETÖ’nün yolunu açtı

Konuşmasında 28 Şubat darbe sürecini hatırlatan Yalçın, “Bugün 28 Şubat... 20 yıl önce müstağni ve mütekebbir bir edayla millete muhtıra vererek, had bildirerek, bin yıl sürecek denilerek bu ülkeye ilişkin bir tasarımı ortaya koydular. Bu özgün bir tasarım değildi. Bu talimatla ortaya konan bir vesayet arayışıydı. İhaleyi dışarıdan almışlardı. Tıpkı bu ülkede NATO konseptine dâhil olduktan sonra her 10 yılda bir ihalenin birilerine verilip ülkenin kodlarıyla oynanmış olması gibi o zaman da talimatlar dışarıdan verilmişti.” şeklinde konuştu.

Yalçın ayrıca 27 Mayıs darbesini de hatırlatarak “Bu ülkede seçilmiş başbakanı darbeyle indirip ipe götürdüler. '27 Mayıs’ı demokrasi bayramı' diye kutlattılar bu ülkede. Seçilmiş bir başbakanı darbeyle indiren bir gelenek o günü demokrasi bayramı diye dayattı bizlere” dedi.

28 Şubat’ı asla unutmayacağız"

Dönemin ihraç ve hukuksuzluklarını da dile getiren Yalçın, “Kılık kıyafetten dolayı binlerce akademisyenin ilişiği kesildi. O zaman kimsenin sesi çıkmamıştı. 11 bin 890 kişi kılık kıyafetten dolayı ceza aldı. 33 bin 271 kişi soruşturmaya tabi tutuldu. 2 bin 639 kişi irticacı diye etiketlendi. 11 bin insan istifaya zorlandı. 187 vakfın mülkiyetine, taşınmazına el konuldu. 21 vakıf kapatıldı FETÖ’ye otoban açıldı FETÖ’ye olabildiğince alan açıldı. Tek seçenek haline getirildi. Ve ülkenin başına nasıl bela olduğu 15 Temmuz’da anlaşıldı. Bu ülke bu travmayı yaşadı. 28 Şubat bu anlamda önemli bir tarih. 28 Şubat’ı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çünkü onlar kendilerini unutturmuyorlar." diye konuştu.

"Asıl darbeci zihniyetten milletimiz rahatsız"

"Karargâh rahatsız" manşetine de tepki gösteren Yalçın, "Birkaç gün önce ‘karargâh rahatsız’ diye bir manşet atıldı. Milletin ensesinde boza pişirme dönemi kapanmıştır. Asıl darbeci zihniyetten milletimiz rahatsız. 15 Temmuz’da bu millet cesaretin en yüksek örneğini ortaya koydu. Milletimiz, ülkede ordunun da itibarının zedelenmesinin önüne geçerek, ülkeye olan borcunu hakkıyla ödedi. Bu milletin vergileriyle maaş alanların emri başka yerden almalarına ve ülkede kaos çıkarma arayışlarına asla tahammülümüz olmaz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.