Aşılama çalışmalarının devam ettiği Mazıdağı'nda vaka sayıları sıfırlandı

Aşılama çalışmalarının devam ettiği Mazıdağı'nda vaka sayıları sıfırlandı

Mardin’de yeni tip Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında 14 Ocak’tan bugüne kadar 22 bin 300 kişi aşılanırken Mazıdağı ilçesinde vakalar sıfırlandı.

Mardin’deki sağlık kuruluşlarında www.mhrs.gov.tr ile MHRS Mobil veya e-Nabız uygulamalarından randevu alan sağlık çalışanları ve 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 60 yaş ve üzerindeki eşlerinin aşılama işlemleri sürüyor.

Çalışmalar kapsamında, bugüne kadar sağlık çalışanların da aralarında bulunduğu 22 bin 300 kişiye CoronaVac aşısı uygulandı.

Sağlık Bakanlığının “Hayat Eve Sığar” mobil uygulamasında Coronavirus vaka yoğunluk haritasına göre, geçtiğimiz günlerde Mardin’in Ömerli ilçesinde vaka sayısı sıfıra düşmüştü.

Ömerli ilçesinin ardından Mazıdağı’nda da vaka oranları sıfırlandı.  Halk, vaka sayılarının sıfırlanmasında alınan tedbirler ile birlikte aşılamanın da etkili olduğunu söylüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınında bir haftada 100 bin nüfusta görülen vaka sayılarında azalış olan 5 ilin arasında Mardin’de bulunuyor.


Aşılama çalışmalarının devam ettiği Mardin’in bir ilçesinde vaka sayıları sıfırlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler