Asırlık Çınarlarımızın Gül Yüzü Gülsün projesi

Asırlık Çınarlarımızın Gül Yüzü Gülsün projesi

​Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde başlatılan "Asırlık Çınarlarımızın Gül Yüzü Gülsün" projesinin ilki ilçenin en yaşlısına yapılan ziyaretle gerçekleşti.

Viranşehir'e 35 kilometre uzaklıkta bulunan Binekli Mahallesi'nde ikamet eden 123 yaşındaki Hodi Gürkan'ı, "Asırlık Çınarlarımızın Gül Yüzü Gülsün" projesi kapsamında Kaymakam, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda daire amirleri ziyaret etti.

Yapılan ziyaret ve projeleri hakkında bilgi veren Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, "Bugün Binekli Mahallemize gelerek ilçemizin en yaşlısı olan ninemizi ziyaret ediyoruz. Viranşehir Belediyemizin 'Asırlık Çınarlarımızın Gül Yüzü Gülsün' projesi kapsamında ilk ziyaretimizi gerçekleştirdik. İlçemizde ikamet eden 90 yaşın üzerindeki büyüklerimizi ziyaret etmek, onların elini öpüp hayır dualarını almak istiyoruz. Asırlık çınarlarımızın gül yüzünü güldürürken elimiz boş gelmek istemedik. Projemizin ismi ile uyumlu olsun diye içinde gülden üretilmiş 13 çeşit hediye olan gül sepeti hazırladık. Ayrıca büyüklerimize Kur'an-ı Kerim, seccade ve tespih hediye ettik." dedi.

İlçede 90 yaşın üstünde 227 kişinin olduğu bilgisini veren Çimşit, "İlçe Nüfus Müdürlüğümüzün verilerine göre ilçemizde 90 yaşın üstünde 227 büyüğümüz var.  Bizler 227 büyüğümüzü hem ziyaret etmek hem de hediye takdim etmek istedik. Bugün buraya gelişimizin nedeni, ilçemizin en yaşlısı Hodi nineyi ziyaret etmekti. Ninemiz 1894 doğumlu. Kendisine Allah'tan sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz. Büyüklerimizin bizde yeri ayrıdır. Aile büyüklerinin hayır dualarını almak bizler için önemlidir." ifadelerini kullandı.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.