Asırlık mektep sağlık merkezine dönüştürüldü

Asırlık mektep sağlık merkezine dönüştürüldü

500 yıl önce yaptırılan ve yapıldıktan sonra yıllarca eğitim hizmeti veren fakat zamanla kullanılmayan "Boyacıkulu Mektebi" restore edilerek sağlık merkezine dönüştürüldü.

Bursa’da 5 asır önce eğitim hizmeti vermek için yaptırılan, zamanla ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle kullanılmayan "Boyacıkulu Mektebi", restore edilerek sağlık merkezine dönüştürüldü.

Tarihi Çarşı Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri, Cumalıkızık Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin ardından sokak aralarında kalmış harabe halindeki tarihi eserleri düzenlenmeye başlandı.

Yıldırım ilçesine bağlı Namazgah Mahallesi’nde bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen, sadece bir metre yüksekliğinde dış duvarlarıyla günümüze ulaşan ‘Boyacıkulu Mektebi’ de bu kapsamda ilk günkü orijinal halini aldı. 1520’li yıllarda Hoca Sinan adlı bir tüccar tarafından yaptırılan ve yıllarca eğitime hizmeti veren tarihi yapı, şimdi de bölge halkının talepleri doğrultusunda aile sağlığı merkezi olarak hizmet verecek.

Restorasyon çalışmalarının artından tarihi yapının ilk günkü ihtişamına kavuştuğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu eser yaklaşık 500 yıl önce Hoca Sinan isimli bir tüccar tarafından yapılmış. Adeta bir çöplük vaziyetindeydi. Sadece bir metrelik duvarı kalmıştı. Büyükşehir Belediyesi olarak projelerimizi tamamlayıp, imalata başladık. Bina özgün görüntüsüne kavuştu. Mahalle muhtarlığının ve bölge sakinlerinin talebi doğrultusunda sağlık ocağı olarak hizmet vermeye başladı. Mahallemize ve Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi. (İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler