Askeri Konsey, Sudan'ın özgürlüğünü ve bağımsızlığını sattı

Askeri Konsey, Sudan'ın özgürlüğünü ve bağımsızlığını sattı

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, Sudan halkının üzüntüsüne ortak olduğunu belirterek, Askeri Geçiş Konseyi'nin Sudan'ın özgürlüğünü ve bağımsızlığını sattığını ifade etti.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi, pazartesi günü Sudan askeri konseyinin gerçekleştirdiği katliama atıfta bulunarak, ülke halkının acılarına ortak olduğunu dile getirdi.

El-Husi, Sudan Askeri Geçiş Konseyi'ni Sudan halkının özgürlüğünü ve bağımsızlığını ele geçirmek için bölgedeki ülkelerle işbirliği yapmakla suçladı.

Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam da Hartum katliamını kınayarak, Sudan Askeri Geçiş Konseyi'ni "darbe konseyi" olarak nitelendirdi.

Abdusselam sözlerine şunları ekledi: "Hartum'daki darbe konseyi, Sudan'ı Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin parasıyla büyük risk altına soktu."

Geçtiğimiz gün Sudan Askeri Geçiş Konseyi'ne bağlı güvenlik güçlerinin Hartum'daki oturma eylemi yapan protestoculara yönelik gerçekleştirdiği saldırıda, 60 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Suudi rejimi ve Birleşik Arap Emirlikleri, Askeri Geçiş Konseyi'ni tanıyan ve Hartum'a ekonomik yardımlar gönderen ilk ülkeler arasındaydı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.