Askeri uzman el-Duveyri: Direniş savaşı nasıl yöneteceğini biliyor ve Şifa'ya saldırmak bir zafer değil

Askeri uzman el-Duveyri: Direniş savaşı nasıl yöneteceğini biliyor ve Şifa'ya saldırmak bir zafer değil

Askeri ve stratejik uzman Tümgeneral Fayiz el-Duveyri, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki El Şifa Hastanesine baskın yapmasının bir zafer değil bir kara leke olduğunu vurguladı.

El-Duveyri, El Cezire TV için yaptığı bir analizde işgalin, kara saldırısına başladığı günden bu yana çok konuşulan Şifa Hastanesinin 3 gündür kuşatma altında olduğunu ve gece saat 01.00 sıralarında baskının yapıldığını kaydetti.

Hastanede silahlı adamların olmadığına dikkat çeken el-Duveyri, içeride sadece sağlık ekipleri, yaralılar ve bazı yerinden edilmiş kişilerin olduğu bir hastaneye orduya baskın yapmanın anlamsız ve gereksiz olduğunu kaydetti. El-Duveyri, "Yoğun bakım veya prematüre bebek bölümlerini basmak için bir orduya mı ihtiyaç var?" diye sordu.

Gazze'deki Filistin direnişinin, Gazze'de yaşanan tüm ölümlere, yerinden edilmelere ve hastanelerin basılmasına rağmen işgali roket fırlatma ve füze saldırıları düzenleme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan el-Duveyri, Filistin direnişi tarafından füze sistemlerinin "yasal ve sınırlı" bir şekilde kullanıldığını bildirdi. El-Duveyri, çünkü savaşı yöneten direnişin tarafının, hesaplamalarını Gazze'deki çatışmaların yoğunluğu ve zamanı gibi beklenen en kötü senaryoya göre yapması gerektiğini söyledi.

7 Ekim'de binlerce füze fırlatan direnişin, bugün onlarca ve ayrı gruplar halinde seçilmiş hedeflere füze fırlattığını söyleyen el-Duveyri, füze atışlarının halen devam etmesinin direnişin "savaşa hazır" ve "füze stoklarının" olduğu mesajını verdiğini kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.