Avrupa Âlimler Birliği 9. İstişare Toplantısı yapıldı

Avrupa Âlimler Birliği 9. İstişare Toplantısı yapıldı

Avrupa Âlimler Birliği heyeti 9. istişare toplantısını Almanya’nın Hamburg kentinde yaptı.

Avrupa Âlimler Birliği heyeti 9. İstişare toplantısını Almanya’nın Hamburg kentindeki Vahdet Camiinde gerçekleştirdi. İlk on dakikası başına acık yapılan istişare toplantısı, Veysel Taktık Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Avrupa’daki Müslümanları bilinçlendirmek için kurulan Avrupa İslam Âlimler Birliği, Molla Abdulkadir Aydın’ın başkanlık yaptığı istişare toplantısında, Avrupa’daki Müslümanların dini eğitim sistemi, Nisan ayında yapılan Kutlu Doğum programları ve yaklaşmakta olan Ramazan ayı ile ilgili konular ele alındı.

Yaklaşık 7 saat süren toplantı sonrası bir basın açıklaması yapan Molla Abdulkadir Aydın, Avrupa’daki genel ve kültürel faaliyetlerin nasıl sürdürüleceğini, Avrupa’da İslam’ın daha iyi nasıl ifade edilebileceği, toplumun karşı karşıya olduğu sıkıntıların neler olduğunu ve bu sıkıntıların nasıl bertaraf edilmesi gerektiğinin istişare edildiğini ifade etti.

Aydın, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı: "İnanıyorum ki bugün yapılan İstişare toplantısında alınan kararlar, genelde İslam ümmetine özelde de Avrupa’da yasayan Müslümanlara fayda sağlayacaktır. Bizler, Avrupa Âlimler Birliği heyeti olarak Müslümanların faydası için üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmek için inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz.”  (Aydın Kavalcı / Mahmut Balat – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler