Avrupa Birliği heyeti organik tarım için İzmir'de

Avrupa Birliği heyeti organik tarım için İzmir'de

Türkiye'nin Avrupa Birliğine yaptığı organik ürün ihracatında üçüncü ülkeler listesine dahil edilme talebi üzerine gelen heyetin ilk durağı, organik tarımın merkezi sayılan İzmir oldu.

İZMİR - Avrupa Birliği'nden bir heyet Türkiye'nin organik ürün ihracatıyla ilgili bir dizi incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e geldi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ile bir araya gelen heyet, Türkiye'deki gıda ve organik ürün ihracatı hakkında bilgi aldı.

 

İl genelinde yürütülen organik tarım faaliyetleri hakkında bilgi veren Güldal, İzmir'de yaklaşık 2 bin üreticinin 19 bin hektarlık alanda organik tarım yaptığını, 134 ürünün organik olarak yetiştirildiğini belirterek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ulusal ve uluslar arası Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşlarının 10 tanesinin İzmir'de yer aldığını kaydetti.

 

İl merkezinde sadece organik ürün satışının yapıldığı 4 organik pazar yeri bulunduğunu vurgulayan Güldal, İzmir'in Türkiye'de organik tarımın yaygınlaştırılmasında lokomotif görevi gördüğünü söyledi.

 

Türkiye'de üretilen organik ürünün yaklaşık yüzde 80'inin İzmir'den ihraç edildiğini dile getiren Güldal, "Organik ürün ihracatının takibi, 5262 sayılı 'Organik Tarımın Kanunu' kapsamında Bakanlığımız tarafından çıkarılan 'Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik Esaslarına' göre Ege İhracatçılar Birliği tarafından yürütülmektedir" dedi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.