Avrupa İlaç Ajansı, Çin aşısı CoronaVac'ı ön incelemeye aldı

Avrupa İlaç Ajansı, Çin aşısı CoronaVac'ı ön incelemeye aldı

Avrupa İlaç Ajansı, Sinovac şirketi tarafından üretilen ve Türkiye'de de kullanılan Çin aşısı CoronaVac için ön değerlendirme sürecini başlattı.

Avrupa İlaç Ajansı, Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecini başlattı. Avrupa İlaç Ajansı'ndan salı günü yapılan açıklamada, Çin'in Sinovac firmasının geliştirdiği CoronaVac aşısının hayvan ve insan deneylerine ilişkin sonuçların değerlendirmeye alındığı bildirildi.

Konuya dair Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan açıklamada, "EMA'nın insan ilaçları komitesi (CHMP), Sinovac Life Sciences tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının ön değerlendirme sürecinin başlattı. CHMP'nin sıralı incelemeyi başlatma kararı, laboratuvar çalışmalarından (klinik olmayan veriler) ve klinik çalışmalardan elde edilen ön sonuçlara dayanmaktadır. Bu çalışmalar, aşının, Covid-19'a neden olan virüs olan SARS-CoV-2'yi hedefleyen antikorların üretimini tetiklediğini ve hastalığa karşı korunmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Sinovac, aşı testlerine ilişkin verileri Avrupa İlaç Ajansı'na sundu. Aşının Avrupa'dan onay alması uluslararası seyahatler için de önem arz ediyor. Türkiye, aşılamada şu ana kadar ağırlıklı olarak Sinovac aşısını kullandı.

Çin ve Rusya'nın geliştirdiği aşılar henüz Avrupa Birliği'nin sağlık otoritelerinden onay almış değil. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.