Avrupa Yetim-Der Afrikalı yetimlere umut oldu

Avrupa Yetim-Der Afrikalı yetimlere umut oldu

​Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Afrika ülkesi Uganda'da bir çok projeyi hayata geçiriyor.

Ramazan ayının yaklaşması münasebetiyle mübarek üç aylarda yardım çalışmalarını hızlandıran Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, öksüz ve yetimler başta olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibinin gıda ve giyim gibi başlıca ihtiyaçlarını karşılıyor.

Avrupa Yetim-Der, yardımlar kapsamında Afrika ülkesi Uganda'ya gönderdiği heyetle projeleri hayata geçiriyor.

Yılın belli dönemleriyle sınırlı kalmayarak yapılan bağışlar neticesinde yıl boyu yardım faaliyetlerini sürdüren Avrupa Yetim-Der, Ugandalı yetimlerin yaralarını sarıyor.

Uganda'da Ramazan öncesi ulaşan yardım ekibi gıda, kırmızı et, giyim, sünnet, kırtasiye, taşımacılıkta kullanılmak üzere bisiklet yardımı gibi projeleri gerçekleştiriyor.

Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, bölgeye gönderdikleri yardım ekibi ile Uganda'da yaşayan yetim ve öksüzlere yönelik bir çok projeyi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtirken, yüzlerce yetime kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.

Yetim çocuklar için giyim ve bayramlık hediyesi verdiklerini de dile getiren Ateş, "Daha önce ziyaret ettiğimiz Uganda'da büyük mağduriyetlerin söz konusu olduğunu gördük. Bunun üzerine Ramazan ayı öncesinde bu bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatılması gerektiği kararını alarak yardım ekibimizi bölgeye gönderdik." dedi.

Ateş, Avrupa Yetim-Der yardım ekibinin, Uganda'da Ramazan öncesi birçok projeyi gerçekleştireceğini vurguladı. 

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler