Avrupa Yetim-Der Arakan'a yardım elini uzattı

Avrupa Yetim-Der Arakan'a yardım elini uzattı

Avrupa-Yetim Der, Myanmar hükümeti ve Budist çetelerin zulmünden kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlılara ikinci defa yardım elini uzattı.

Avrupa-Yetim Der, Myanmar hükümeti ve Budist çetelerin zulmünden kaçarak Bangladeş'e göç eden Arakanlılara, "Acil Yardım Faaliyetleri" kapsamında yardımlarının ikinci kısmını ulaştırdı.

Saldırılar nedeniyle binlerce Arakanlı hayatını kaybederken, on binlercesi de göç yollarına düştü. Bangladeş'e sığınmak zorunda kalan Arakanlılara yönelik yardım faaliyetlerini sürdüren Avrupa Yetim-Der, bu ülkenin sınırındaki mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren göçmenlere, kurbanlık etlerinden sonra gıda yardımlarının ikinci kısmını ulaştırmayı başardı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Arakan'da yaşanan krizin ilk gününden itibaren bölgeye yönelik insani yardım çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Ateş, "Hayırseverlerin bağışlarını gerek ülkeleri Myanmar'da göçmen durumuna düşen gerekse zorunlu olarak göç ettikleri ülkelerde Arakanlılara ulaştırmak için insani yardım çalışmalarımız devam ediyor. Bu çığlığa sessiz kalmayan herkesi bir kez daha desteğe davet ediyoruz. Su, gıda, ilaç ve çadır ihtiyacı had safhadadır. Öncelikli olarak hayırseverlerin destekleri sonucu Arakanlı mültecilerin bu ihtiyaçlarını gidermeyi planlıyoruz." dedi.

Son günlerde saldırılara paralel olarak Arakanlı göçmen sayısının da arttığını vurgulayan Ateş, söz konusu ihtiyaçlar hususunda Arakanlılara daha fazla yardım ulaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler