Avrupa Yetim-Der Arakanlı mültecilere kurban eti dağıttı

Avrupa Yetim-Der Arakanlı mültecilere kurban eti dağıttı

​Avrupa Yetim-Der Bangladeş’e sığınan ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlı mülteciler için bağışlanan kurbanlıkları, kamplarda yaşayan yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Kurban Bayramı dolayısıyla başta kurbanlık etlerin yetim ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması olmak üzere yetim giyindirme gibi farklı projeleri de hayata geçiren Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Bangladeş’e sığınan Arakanlı mülteciler için bağışlanan kurbanlıkları kamplarda yaşayan yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.  

2018 yılı Kurban Bayramı için yüzlerce yardım gönüllüsü ile birlikte yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim-Der, Türkiye, Afrika ülkeleri, Filistin, Yemen, Balkanlar ve Arakanlı mültecilerin yaşadığı kamplarda yürüttüğü insani yardım çalışmalarıyla yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Myanmar’da yaşayan Arakanlılara yönelik geçtiğimiz yıl ağustos ayında şiddetlenen katliam ve saldırılar dolayısıyla Bangladeş’e göç had safhaya ulaşmış yüzbinlerce Arakanlı mülteci durumuna düşmüştü.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric geçtiğimiz günlerde basına verdiği brifinginde, Arakan'da 25 Ağustos 2017'de başlayan şiddet olaylarının 700 binden fazla Arakanlı Müslümanının Bangladeş'e sığınmak zorunda bıraktığını belirtmişti.

Arakanlılar için bağışlanan kurbanlıkların dağıtımı sırasında açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkanı Murat Korkut, Arakanlılar için bağışlanan kurbanlıklardan dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

2016 yılından itibaren Arakan'da yardım çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Korkut, Kurban bayramı dolayısıyla bağışlanan Kurbanları Arakanlıların yaşadığı kamplarda kesip oradaki Yetim, fakir, muhtaç ve mağdur duruma düşmüş olan insanlara ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler