Avrupa Yetim-Der Sri Lanka’da

Avrupa Yetim-Der Sri Lanka’da

Avrupa’dan dünyanın dört bir yanına insani yardım ulaştıran Avrupa Yetim-Der, başlattığı Su Kuyuları Projesi kapsamında Sri Lanka’da içme suyu sıkıntısı çeken Anuradhapura şehrinde, bin 400 kişinin faydalanacağı çeşme yaptırdı.

Avrupa Yetim-Der, Dünyanın birçok yerinde yaptığı yardım faaliyetleri ve hayırlı hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

Avrupa’dan dünyanın dört bir yanına insani yardım ulaştıran Avrupa Yetim-Der, başlattığı Su Kuyuları Projesi çerçevesinde şimdide Sri Lanka’da içme suyu sıkıntısı olan Anuradhapura şehrinde bir Medresenin yanı başında bin 400 kişinin faydalanacağı çeşme yaptırdı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş  , “Daha önce suyun olmadığı birçok yere su kuyusu açtık. Özellikle, Togo, Gambiya, Nijer, Çad, Kamerun, Filipinler, Uganda, Somali, Etiyopya, Gine Bissau ve Sri Lanka gibi ülkelerde su kuyusu açtırabiliyoruz. 2 bin Euro’dan başlayan su kuyusu maliyetleri, kuyunun açıldığı ülke ve bölgeye göre 2 bin Euro’nun üzerinde bir meblağa da tekabül edebiliyor.” şeklinde konuştu.

Sri Lanka’da Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Anuradhapura şehrinde bir medresenin yanı başında su kuyusu açtırarak çeşme yaptırdıklarını ifade eden Ateş, çeşmeden bin 400 kişinin faydalanacağını söyledi.

Üç Aylar Hayırlı işler için bir fırsat

Bu gibi yerlereyYapılacak hayır ve hasenatların birer sadaka-i cariye olduğunu ve İçinde bulunduğumuz üç aylar vesilesiyle de  büyük sevaplar getirdiğine değinen ateş, yetim, öksüz ve mağdurlara yönelik yaptıkları yardım faaliyetlerinde hayırseverlerden özellikle üç aylar döneminde destek beklediklerini belirtti.

Sri Lanka

Güney Asya'da yer alan Sri Lanka Hindistan'ın yaklaşık olarak 30 kilometre kadar güneyinde bulunuyor. 21 milyon nüfuslu Sri Lanka’da halkın yaklaşık yüzde 8'i resmi kayıtlarda Müslüman olarak geçiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler