Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar’dan Arakanlı mazlumlara sıcak aş

Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar’dan Arakanlı mazlumlara sıcak aş

​Myanmar ordusu ve Budist çetelerin saldırı ve katliamlarına maruz kalan Aralanlı Müslümanlara, Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar tarafından sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

Myanmar’daki saldırılar, şiddet olayları ve zulümden kaçarak Bangladeş sınırında bulunan kamplara sığınan Arakanlı mültecilerin yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar, Kutupalong kamp bölgesinde taze sıcak yemek dağıtımı yaptı.

Arakanlı Müslüman mültecilerin giyim, gıda, barınma, içme suyu ve hazır yiyecek gibi sıkıntılarını insani yardımlarla hafifletme çabası içerisinde olan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der ve IHO Ebrar, bölgeye gönderdiği heyetle yardım çalışmalarına devam ediliyor.

Dünyanın 50’den fazla ülkesinde insani yardım çalışmaları yürüten Avrupa Yetim-Der ile IHO Ebrar, Arakanlı mültecilere yardım için başlattığı kampanya tüm hızıyla devam ediyor. Günlerdir kamp bölgelerinde aralıksız yardım çalışması yürüten kuruluşlar şimdide yetim, yaşlı, dul ve hasta mülteciler başta olmak üzere kamp bölgesinde binlerce insana sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

Hayırseverlerin bağışladıkları yardımları zorlu yaşam koşullarının hakim olduğu Bangladeş’teki kamplara ulaştıran yardım kuruluşları, insani yardım faaliyetlerine devam edeceklerini belirttiler.

Sıcak yemek dağıtımına Avrupa Yetim-Der adına katılan Cahit Ataş ve Sedat Aktaş, gerçek manada ihtiyaç sahibi olan kamp bölgesindeki mültecilere yemek ulaştırmanın buruk bir sevinç duygusu oluşturduğunu, zulme maruz kalan mültecilerin içinde bulundukları durumun içler acısı olduğunu belirttiler.

Yardım organizasyonları sırasında hazır bulunan IHO Ebrar Başkan Yardımcısı Zülküf Bildirici ise, “Dağıttığımız bir öğün sıcak yemek mazlum mültecilerin sorunlarını hepten çözmeyebilir. Lakin onlara umut olmak, onları unutmadığımızı bir kase sıcak yemekle de olsa hissettirmek ve onların yanında olduğumuzu göstermek için büyük önem arzediyor.” şeklinde konuştu. (Hamza Korkut – İLKHA) 
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.